Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1000 g di acqua
- 150 g di spinaci freschi in foglia
- 30 g di Parmigiano reggiano a pezzi (2-3 cm)
- 20 g di provola dolce a pezzi (2-3 cm)
- 150 g di ricotta fresca, sgocciolata
- 4 uova
- 1 pizzico di sale
- 1 pizzico di pepe nero macinato
- olio extravergine di oliva q.b.
- Wartości odżywcze
- na 1 vasetto
- Kalorie
- 987 kJ / 236 kcal
- Białko
- 15.9 g
- Węglowodany
- 2.4 g
- Tłuszcz
- 18.1 g
- Błonnik
- 0.7 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Bocconcini di pollo all'arancia in vasocottura
1sa 10 dk
Frittata di riciclo (senza uova)
1 godz.
Bulgur cavolo riccio e melagrana con chips di patate dolci
40min
Pappa al pomodoro, frittata di spinaci e ratatouille (TM6)
1 godz. 5 min
Tortino di broccoli e speck in vasocottura
1h 30min
Parmigiana bianca di zucchine in vasocottura
1sa 10 dk
Tortino di uova e quartirolo con spinaci
40min
Pere sottovuoto alla cannella
2h 5min
Frittata primavera al vapore
50 min
Dolce di mele in vasocottura
1 godz.
Insalata greca tiepida in vasocottura
1 godz.
Lasagne al radicchio e provola in vasocottura
1h 30min