Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Ciasto buraczane
- 120 g mleka 3,2% tłuszczu
- 10 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
- 200 g cukru
- 200 g czerwonych buraków, pokrojonych na kawałki
- 2 jajka
- 120 g masła, miękkiego, pokrojonego na kawałki
- 2 łyżeczki octu
- 1 łyżeczka ekstraktu z wanilii, naturalnego
- 250 g mąki tortowej
- 1 łyżka kakao, niesłodzonego, naturalnego
- 2 łyżeczki suchych drożdży
Krem
- 200 g śmietany, 36% tłuszczu, mocno schłodzonej
- 80 - 100 g cukru pudru
- 250 g serka kremowego, typu mascarpone
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 2495.3 kJ / 596.4 kcal
- Białko
- 7.8 g
- Węglowodany
- 66.8 g
- Tłuszcz
- 34.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 20.2 g
- Błonnik
- 1.8 g
- Sód
- 168.3 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Ciasto ananasowe
55min
Dyniowe bułeczki śniadaniowe
1 godz. 50 min
Ciasto marchewkowo-jabłkowe
1h 30min
Odwrócone ciasto z ananasem i kandyzowanymi wiśniami
1h 25min
Ciasto marchewkowo-bananowe
2h 30min
Tort dyniowy
2h 40min
Ciasto herbaciane
1 Std. 15 Min
Sernik dyniowy na czekoladowym spodzie
9 Std.
Ciasto jogurtowe
1h 40min
Placki dyniowe z parmezanem
45min
Ciasto czekoladowo-dyniowe na mące gryczanej
2h
Ciasto marchewkowe
2h 15min