Urządzenia i Akcesoria
Ślimaczki drożdżowe z pastą sezamową
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 2 godz.
24 sztuki
Składniki
-
200 g wody plus 2 łyżeczki do posmarowania ciasta
-
150 g mleka
-
80 g cukru
-
30 g drożdży świeżych pokruszonych
-
1 jajko
-
550 g mąki pszennej plus dodatkowa ilość do oprószenia blatu
-
1 szczypta soli
-
150 g melasy z buraka cukrowego
-
150 g pasty tahini
-
1 łyżka soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Białko
5 g
Kalorie
674 kJ /
161 kcal
Tłuszcz
4 g
Błonnik
2 g
Węglowodany
26 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
KUCHNIA TURECKA
9 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Empanadas z topinamburem i serem cheddar
1 Std. 30 Min
Drożdżówki z nadzieniem z płatków róż
1 Std. 15 Min
"Bałagan w Eton" z owocami sezonowymi
2 Std. 30 Min
Oponki (bez cukru)
45 Min
Bułeczki drożdżowe z truskawkami
1 Std. 10 Min
Bułki na parze
2 Std. 10 Min
Drożdżówki Gibassier
2 Std. 10 Min
Brownie (wegańskie)
1 Std.
Bułeczki jogurtowe
1 Std.
Brioszka z czekoladą
2 Std. 10 Min
Drożdżowe ślimaczki z twarogiem
1 Std. 20 Min
Drożdżowe ślimaczki z czekoladą
2 Std. 40 Min