
Urządzenia i Akcesoria
Ślimaczki drożdżowe z pastą sezamową
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 2 godz.
24 sztuki
Składniki
-
200 g wody plus 2 łyżeczki do posmarowania ciasta
-
150 g mleka
-
80 g cukru
-
30 g drożdży świeżych pokruszonych
-
1 jajko
-
550 g mąki pszennej plus dodatkowa ilość do oprószenia blatu
-
1 szczypta soli
-
150 g melasy z buraka cukrowego
-
150 g pasty tahini
-
1 łyżka soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Kalorie
161 kcal /
674 kJ
Białko
5 g
Tłuszcz
4 g
Węglowodany
26 g
Błonnik
2 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

KUCHNIA TURECKA
9 Przepisów
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Drożdżowa choinka z białym makiem
1 godz. 50 min
Babka drożdżowa Panettone
3 godz.
Słodkie bułeczki (Navettes)
2 godz.
Ślimaczki z makiem i żurawiną
2 godz. 10 min
Drożdżówki Gibassier
2 godz. 10 min
Chlebek jabłkowy
5 godz. 30 min
Ślimaczki makowe
2 godz. 30 min
Ciasto serowe (Tiropita)
1 godz. 10 min
Chałka z kardamonem
2 godz. 40 min
Gnocchi alla romana
2 godz.
Drożdżówki z nadzieniem z płatków róż
1 godz. 15 min
Brioszka z dżemem rabarbarowym
3 godz. 45 min