Erdäpfelpuffer mit Dillsauce (vegan)

Erdäpfelpuffer mit Dillsauce (vegan)

4.6 364 oceny
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 30 min
4 Portionen

Składniki

  • frische Dille Spitzen abgezupft
    4 Stängel
  • veganes Joghurt natur
    250 g
  • veganer Sauerrahm (z.B. Crémesse oder selbst gemacht)
    100 g
  • Zitronensaft, frisch gepresst nach Geschmack
    1 - 2 EL
  • Salz
    1 ½ TL
  • Pfeffer, frisch gemahlen
    2 Msp.
  • Erdäpfel, festkochend geschält, in Stücken
    500 g
  • Frühlingszwiebeln in Stücken
    80 g
  • Kartoffelstärke
    40 g
  • Rapsöl zum Braten
    6 EL

Wartości odżywcze na 1 Portion

Kalorie 296 kcal / 1237 kJ
Białko 8 g
Tłuszcz 11 g
Węglowodany 40 g
Błonnik 5.4 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...