Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 4 Stängel frische Dille, Spitzen abgezupft
- 250 g veganes Joghurt, natur
- 100 g veganer Sauerrahm (z.B. Crémesse oder selbst gemacht)
- 1 - 2 EL Zitronensaft, frisch gepresst, nach Geschmack
- 1 ½ TL Salz
- 2 Msp. Pfeffer, frisch gemahlen
- 500 g Erdäpfel, festkochend, geschält, in Stücken
- 80 g Frühlingszwiebeln, in Stücken
- 40 g Kartoffelstärke
- 6 EL Rapsöl zum Braten
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1237 kJ / 296 kcal
- Białko
- 8 g
- Węglowodany
- 40 g
- Tłuszcz
- 11 g
- Błonnik
- 5.4 g
Alternatywne przepisy
Vegane Käferbohnen-Burger
1h 45min
Pilzknöderl mit Krensauce (vegan)
45min
Vegane Rouladen mit Knödeln und Rotkraut
2h 30min
Kichererbsenbällchen mit Süßkartoffelpüree (vegan)
45min
Linsen mit Tiroler Knödeln (vegan)
1h 15min
Veganes Wiener Saftgulasch
1h
Vegane "Grammel"-Knödel auf Weinkraut
1h 40min
Erdäpfelgulasch (vegan)
1h 10min
Faschierte Laibchen mit Erbsenpüree (vegan)
1h 20min
Germknödel mit Mohn (vegan)
1h 30min
Soja-Bolognese
40min
Soja-Gulasch mit Serviettenknödel
1h 25min