Erdäpfel-Schwammerl-Suppe (vegan)

Erdäpfel-Schwammerl-Suppe (vegan)

4.5 185 ocen
Przygotowanie 45 min
Czas całkowity 45 min
6 Portionen

Składniki

  • Zwiebeln halbiert
    150 g
  • Erdäpfel, mehlig geschält, in Stücken
    400 g
  • Lauch in Stücken
    100 g
  • Wasser
    1000 g
  • Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht (vegan)
    4 TL
  • Olivenöl
    2 EL
  • frische Pilze (Eierschwammerl, Steinpilze, Champignons), in Scheiben
    300 g
  • vegane Sahne (z.B. Sojasahne oder Cashewsahne)
    200 g
  • Salz nach Geschmack
    1 - 1 ½ TL
  • Pfeffer, frisch gemahlen
    ½ TL
  • Weißweinessig
    1 TL

Wartości odżywcze na 1 Portion

Kalorie 218 kcal / 914 kJ
Białko 5 g
Tłuszcz 16 g
Węglowodany 15 g
Błonnik 3.2 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...