
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 150 g Zwiebeln halbiert
- 400 g Erdäpfel, mehlig geschält, in Stücken
- 100 g Lauch in Stücken
- 1000 g Wasser
- 4 TL Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht (vegan)
- 2 EL Olivenöl
- 300 g frische Pilze (Eierschwammerl, Steinpilze, Champignons), in Scheiben
- 200 g vegane Sahne (z.B. Sojasahne oder Cashewsahne)
- 1 - 1 ½ TL Salz nach Geschmack
- ½ TL Pfeffer, frisch gemahlen
- 1 TL Weißweinessig
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 218 kcal / 914 kJ
- Białko
- 5 g
- Tłuszcz
- 16 g
- Węglowodany
- 15 g
- Błonnik
- 3.2 g
Alternatywne przepisy
Zwetschkenknödel mit Nussbröseln (vegan)
1 godz. 15 min
Paradeisersuppe mit Basilikumcreme (vegan)
35 min
Vegane "Grammel"-Knödel auf Weinkraut
1 godz. 40 min
Erdäpfelstrudel mit Kräutermousseline
1 godz. 20 min
Erdäpfel-Schwammerl-Gulasch
1 godz.
Pilzknöderl mit Krensauce (vegan)
45 min
Germknödel mit Mohn (vegan)
1 godz. 30 min
Linsen mit Tiroler Knödeln (vegan)
1 godz. 15 min
Faschierte Laibchen mit Erbsenpüree (vegan)
1 godz. 20 min
Erdäpfelpuffer mit Dillsauce (vegan)
30 min
Erdäpfelgulasch (vegan)
1 godz. 10 min
Rote-Rüben-Suppe (vegan)
45 min