
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
-
60
g Ziegenkäse, hart in Stücken
lub 60 g Parmesan in Stücken - 15 - 30 g Kren, frisch in Stücken, je nach Schärfe
- 100 g Schlagobers
- 1 ½ TL Salz etwas mehr zum Würzen
- 80 g Zwiebeln halbiert
- 300 g Rote Rüben, roh geschält, in Stücken
- 40 g Butter in Stücken
- 150 g Hirse
- 500 g Saiblingsfilets (siehe Variation)
- 500 g Wasser
- 100 g Rotwein
- 1 EL Essig
- 1 EL Honig
-
2
TL Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht
lub 1 Gemüsesuppenwürfel (für 0,5 l) - Pfeffer, frisch gemahlen zum Würzen
- 2 EL Zitronensaft
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 538 kcal / 2252 kJ
- Białko
- 29 g
- Tłuszcz
- 26 g
- Węglowodany
- 44 g
- Błonnik
- 6 g
- Tłuszcz nasycony
- 15 g
- Sód
- 930 mg