![Creamy capsicum and zucchini soup Creamy capsicum and zucchini soup](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/3FD2C4E6-2009-4D7E-817C-4865454FCF67/Derivates/8CCDA601-12F3-4662-B8E4-5B486E5DBFDF.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 300 g red capsicum, deseeded and cut into pieces (approx. 2 cm)
- 300 g zucchini, 100 g cut into pieces (1 cm) and 200 g cut into larger pieces (2 cm)
- 40 g olive oil
- 1 brown onion (approx. 120 g), cut into quarters
- 2 garlic cloves
- 2 tsp Vegetable stock paste (see Tips)
- 1 pinch cayenne pepper
- 500 g water
- 50 g pouring (whipping) cream
- 1 pinch ground black pepper
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 740.8 kJ / 176.3 kcal
- Białko
- 3 g
- Węglowodany
- 6.4 g
- Tłuszcz
- 15 g
- Tłuszcz nasycony
- 4.5 g
- Błonnik
- 3.3 g
- Sód
- 129.9 mg
Alternatywne przepisy
Curried carrot and ginger soup
40 Min
Carrot and coriander soup
30 Min
Minestrone
40 Min
Vegetable soup
35 Min
Zucchini, Brie and basil soup
35 Min
Spicy cauliflower soup
20 Min
Cream of tomato soup
25 Min
Creamy tomato and basil soup
30 Min
Cream of mushroom soup
20 Min
Cauliflower soup with bacon dust
35 Min
Broccoli and pea soup with cauliflower cashew cream
40 Min
Zucchini soup
25 Min