Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 300 g red capsicum, deseeded and cut into pieces (approx. 2 cm)
- 300 g zucchini, 100 g cut into pieces (1 cm) and 200 g cut into larger pieces (2 cm)
- 40 g olive oil
- 1 brown onion (approx. 120 g), cut into quarters
- 2 garlic cloves
- 2 tsp Vegetable stock paste (see Tips)
- 1 pinch cayenne pepper
- 500 g water
- 50 g pouring (whipping) cream
- 1 pinch ground black pepper
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 740.8 kJ / 176.3 kcal
- Białko
- 3 g
- Węglowodany
- 6.4 g
- Tłuszcz
- 15 g
- Tłuszcz nasycony
- 4.5 g
- Błonnik
- 3.3 g
- Sód
- 129.9 mg
Alternatywne przepisy
Cream of tomato soup
25 min
Tuscan bean soup
40min
Sweetcorn and potato chowder
40min
Creamy tomato and basil soup
30min
Spicy cauliflower soup
20 min
Zucchini, Brie and basil soup
35 Min
Tuscan bean soup
30min
Minestrone
40min
Vegetable soup
35 Min
Indian spiced sweet potato soup
25 min
Cauliflower soup with bacon dust
35 Min
Zucchini soup
25 min