Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 carrot, cut into pieces
- 1 brown onion, cut into halves
- 1 garlic clove
- 20 g olive oil
- 400 g water
- 800 g canned diced tomatoes (2 cans)
- 30 g tomato paste
- 2 tsp Vegetable stock paste (see Tips)
- 1 red capsicum, deseeded and cut into thin slices
- 200 g zucchini, cut into thin slices (0.5 cm), slices cut into halves
- 150 g frozen green peas or fresh green peas
- 200 g fresh mushrooms, cut into thin strips
- 200 g Greek feta, cut into cubes (2 cm)
- 1 tsp sea salt
- 1 tsp dried oregano
- 1 tsp dried thyme
- 350 g short dried pasta (e.g. penne, conchiglie, fusilli)
- Wartości odżywcze
- na 1 portions
- Kalorie
- 1219.1 kJ / 290.3 kcal
- Białko
- 11.9 g
- Węglowodany
- 36.6 g
- Tłuszcz
- 9.4 g
- Tłuszcz nasycony
- 4.3 g
- Błonnik
- 4.9 g
- Sód
- 822.3 mg
Alternatywne przepisy
Pasta with tuna
30min
Broccoli, chilli and pine nut spaghetti
40min
Mushroom and sun-dried tomato fettuccine
35min
Quick veggie pasta salad
30min
Zucchini, lentil and coconut stew
30min
Penne and vegetables
35min
Creamy vegetable rice
25 Min
Mexican one-pot pasta
30min
Silverbeet and mushroom pasta (TM6)
30min
Quick fix noodles
15 Min
Feta, spinach and potato frittata
1 Std.
Broccoli and three cheese pasta bake
40min