Irish stew

Irish stew

4.4 158 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
4 portions

Składniki

  • frozen green beans cut into bite-size pieces
    200 g
  • brown onion cut into halves
    150 g
  • garlic cloves
    2
  • fresh thyme leaves only, plus extra for garnishing
    3 sprigs
  • salted butter
    20 g
  • celery stalks cut into pieces
    100 g
  • fresh flat-leaf parsley leaves only
    3 sprigs
  • potatoes peeled and cut into pieces (2-3 cm)
    400 g
  • pearl barley
    60 g
  • water
    300 g
  • carrots cut into rounds
    150 g
  • diced lamb (see Tips)
    500 - 600 g
  • salt to taste
    ¼ tsp
  • ground black pepper to taste
    ¼ tsp
  • dried bay leaves
    3
  • Chicken stock paste (see Tips)
    1 tbsp

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 407.3 kcal / 1710.4 kJ
Białko 38.1 g
Tłuszcz 13.5 g
Węglowodany 28.2 g
Błonnik 9.8 g
Tłuszcz nasycony 5.9 g
Sód 324.8 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...