Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g frozen green beans, cut into bite-size pieces
- 150 g brown onion, cut into halves
- 2 garlic cloves
- 3 sprigs fresh thyme, leaves only, plus extra for garnishing
- 20 g salted butter
- 100 g celery stalks, cut into pieces
- 3 sprigs fresh flat-leaf parsley, leaves only
- 400 g potatoes, peeled and cut into pieces (2-3 cm)
- 60 g pearl barley
- 300 g water
- 150 g carrots, cut into rounds
- 500 - 600 g diced lamb (see Tips)
- ¼ tsp salt, to taste
- ¼ tsp ground black pepper, to taste
- 3 dried bay leaves
- 1 tbsp Chicken stock paste (see Tips)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1710.4 kJ / 407.3 kcal
- Białko
- 38.1 g
- Węglowodany
- 28.2 g
- Tłuszcz
- 13.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 5.9 g
- Błonnik
- 9.8 g
- Sód
- 324.8 mg
Alternatywne przepisy
Beef Burgundy
1 Std. 45 Min
Pea and ham soup
2óra 20p
Lamb spezzatino
1 Std. 45 Min
Irish lamb stew
6h 20min
Lamb and quinoa stew
1h
Sausage and butter bean winter stew
25min
Beef "Burgundy"
40min
Beef and mushroom hot pot
2h
Chicken chasseur
1u. 50min
Beef stew with buttermilk dumplings
1 Std. 40 Min
Beef and potato massaman curry
2h 10min
Beef ragu
1h 25min