
Urządzenia i Akcesoria
Spicy cauliflower soup
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 20 min
2 portions
Składniki
Curry powder
-
whole black peppercorns1 tbsp
-
coriander seeds2 ½ tbsp
-
cumin seeds1 tbsp
-
ground turmeric2 tsp
-
ground ginger1 tsp
-
dried chillies5
-
rock salt1 tbsp
-
granulated garlic2 tsp
-
cardamom pods (see Tips)4
Soup
-
cauliflower cut into small florets160 g
-
raw cashews40 g
-
Vegetable stock paste (see Tips)2 tsp
-
water400 g
-
fresh coriander leaves for garnishing (optional)
Wartości odżywcze na 1 portion
Kalorie
157 kcal /
659.5 kJ
Białko
5.9 g
Tłuszcz
10.7 g
Węglowodany
7.8 g
Błonnik
4.3 g
Tłuszcz nasycony
1.8 g
Sód
494.8 mg