Wersje kompatybilne
Vieiras sobre lecho de puerro (Noix de Saint-Jacques sur lit de poireau)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 250 g de puerro (solo la parte blanca en trozos)
- 3 chalotas
- 20 g de mantequilla
- 300 g de vino blanco semiseco
- 20 g de agua
- 1 - 2 pellizcos de sal
- 1 - 2 pellizcos de pimienta molida
- 12 vieiras
- 3 cucharadas de crème fraîche
- 20 g de maicena
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 976 kJ / 232 kcal
- Białko
- 21 g
- Węglowodany
- 12 g
- Tłuszcz
- 10 g
- Błonnik
- 2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Puré de zanahorias asadas con anchoas en salazón
45 dk
Bacalao con espinacas y zanahoria
50 dk
Crema parmentier al ajo con mejillones a la naranja
30 Min
Puerros gratinados con bechamel de soja
1h 15min
Tournedós de rape con borrajas y vinagreta de tomate
25 min
Rosbif
26h 20min
Espárragos, arroz al parmesano y sabayón de limón
1sa
Mejillones marinados con crema de azafrán
40 dk
Espárragos, huevos poché y rabanitos
1sa
Besugo con patatas panadera
1sa
Cabrito lechal a la miel con batatas y puré de coliflor
1sa
Puerros con langostinos en salsa de verde de cebolleta
1 godz. 30 min