Wersje kompatybilne
Vieiras sobre lecho de puerro (Noix de Saint-Jacques sur lit de poireau)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 250 g de puerro (solo la parte blanca en trozos)
- 3 chalotas
- 20 g de mantequilla
- 300 g de vino blanco semiseco
- 20 g de agua
- 1 - 2 pellizcos de sal
- 1 - 2 pellizcos de pimienta molida
- 12 vieiras
- 3 cucharadas de crème fraîche
- 20 g de maicena
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 976 kJ / 232 kcal
- Białko
- 21 g
- Węglowodany
- 12 g
- Tłuszcz
- 10 g
- Błonnik
- 2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Bisque de bogavante
50min
Carpaccio de ternera con salsa de piñones
5min
Rodaballo en papillote con espárragos
30 min
Pulpo y rape amariscado
1 Std. 15 Min
Bogavante en salsa Newburg
1 Std. 15 Min
Rape al estilo de Lekeitio
40 min
Mejillones marinados con crema de azafrán
40 min
Canelones de calabacín y salmón con salsa al curry
30 min
Huevos poché con salsa de salmón ahumado y aguacate
30 min
Lasaña de berenjena y marisco con vinagreta de langostinos para dos
35min
Sepietas y chipirones en caldo de alcaparras y aceitunas
35min
Salmonetes en papillote con guarnición de verduras
25min