Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2 cucharaditas de aceite para freír
- 200 g de gambas crudas peladas (salpimentadas)
- 1 tomate (200 g)
- 100 g de pimiento amarillo en trozos (3-4 cm)
- 100 g de rúcula
- 250 - 300 g de aguacate
- 1 cebolleta en trozos (50-60 g)
- 1000 g de leche
- 1 cucharadita de sal
- ½ cucharadita de comino molido
- 2 - 3 pellizcos de cayena molida
- 40 g de zumo de lima
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 1490.4 kJ / 356.6 kcal
- Białko
- 19.1 g
- Węglowodany
- 16.4 g
- Tłuszcz
- 23.7 g
- Błonnik
- 3.7 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Sopa fría de pepino al eneldo
5min
Gazpacho de mango con huevo de codorniz, aguacate y lascas de salmón
30min
Crema fría de aguacate
5min
Sopa fría de manzana y puerro
2h 40min
Gazpacho de manzanas, arándanos y cerezas
10 Min
Gazpacho verde
10 Min
Gazpacho de hierbabuena
10 Min
Crema fría de melón y manzana al aroma de limón y menta
5min
Crema fría de bacalao
3h 10min
Sopa fría de zanahoria y naranja con nata al eneldo
30min
Sopa fría de pepino y remolacha
10 Min
Crema de guisantes dulces y polvo de kikos (Salvador Gallego)
2h 15min