Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 80 g Zwiebeln, halbiert
- 120 g Porree, in Stücken
- 1 Bund Dill, abgezupft
- 40 g Öl
- 750 g Wasser
-
2
geh. TL Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht
lub 2 Würfel Gemüsebrühe (für je 0,5 l) - 1 TL Senf
- ½ TL Kurkuma
- 200 g Fenchel, in dünnen Streifen (5 mm)
- 200 g Kartoffeln, festkochend, in dünnen Streifen (5 mm)
- 200 g Möhren, in dünnen Streifen (5 mm)
- 75 g Räucherlachs, in Streifen (4 cm)
- 75 g Nordseekrabben
- 100 g Saure Sahne, glatt gerührt
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 796 kJ / 190 kcal
- Białko
- 8 g
- Węglowodany
- 11 g
- Tłuszcz
- 12 g
- Błonnik
- 3.5 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Fischsuppe mit Gemüse
40 min
Fischsuppe mit Gemüse
35 min
Grüne Minestrone
30 Min
Spanischer Bohnentopf
1 Std. 10 Min
Fisch-Minestrone
50 min
Fencheleintopf
35 min
Mediterraner Fencheleintopf mit Fisch
50 min
Tomaten-Fisch-Suppe
35 min
Möhren-Fenchel-Eintopf mit Lachs
30 Min
Herbstliche Minestrone
1h 20min
Mallorquinische Fischsuppe
35 min
Fisch-Gemüse-Suppe
40 min