Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 Zwiebel, halbiert
- 100 g Staudensellerie, in Stücken (2 cm)
- 8 Stängel Koriander
- 1 rote Paprika, in Stücken (4 cm)
- 1 Limette, Bio, 1 TL Schale fein abgerieben, Saft ausgepresst
- 3 EL Olivenöl
- ¼ TL Kreuzkümmel, gemahlen
- 1 TL Chiliflocken
- 2 ½ TL Salz
- 4 Prisen Pfeffer
- 4 Stücke Seelachsfilet (à 140 g)
- 1200 g Wasser
- 120 g Wildreismischung (Basmati-Wildreis)
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1415 kJ / 337 kcal
- Białko
- 30 g
- Węglowodany
- 26 g
- Tłuszcz
- 11 g
Alternatywne przepisy
Schwarzaugen-Bohnen-Ragout mit kleinen Tintenfischen
5 godz. 15 min
Gedämpfte Asia-Forellen auf Spinat
40min
Brunnenkressesalat mit Hüftsteak-Tagliata
50min
Lachsfilets mit Sauerampfersauce
35min
Boeuf Bourguignon
1h 30min
Indisches Lammcurry
1h 30min
Fisch-Piccata
1h
Zitronen-Hähnchen
50min
Garnelen mit Bohnenduo
35min
Lachsfilets in Sherrysauce
35min
Seehecht mit Safran-Kartoffelpüree
50min
Tintenfisch mit Erbsen
35min