Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 300 g de hauts de cuisse de poulet, sans peau, coupés en morceaux
- 3 pincées de sel, à ajuster en fonction des goûts
- 1 pincée de poivre moulu, à ajuster en fonction des goûts
- 1 c. à soupe de thym déshydraté
- 1 c. à soupe d'armagnac ou d'autre alcool
- 180 g de graisse de canard et un peu pour les terrines
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 873 kJ / 208 kcal
- Białko
- 7.9 g
- Węglowodany
- 0 g
- Tłuszcz
- 19.7 g
- Błonnik
- 0 g
Alternatywne przepisy
Pâté de lapin
2sa 35 dk
Rillettes de porc tradition
12 Std.
Délice de foies au riesling
2 godz. 50 min
Mousse de foies de volaille aux pistaches
24h 20 min
Rillettes aux restes de pot-au-feu
2sa 30 dk
Kouign-amann
2h 15min
Rillettes de porc et de canard
7h
Crème ibérique
5 Min
Pâté de campagne
48 godz.
Rillettes de lapin
12 Std.
Rillettes de canard
2sa 30 dk
Terrine bressane
24h