Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 300 g de hauts de cuisse de poulet, sans peau, coupés en morceaux
- 3 pincées de sel, à ajuster en fonction des goûts
- 1 pincée de poivre moulu, à ajuster en fonction des goûts
- 1 c. à soupe de thym déshydraté
- 1 c. à soupe d'armagnac ou d'autre alcool
- 180 g de graisse de canard et un peu pour les terrines
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 873 kJ / 208 kcal
- Białko
- 7.9 g
- Węglowodany
- 0 g
- Tłuszcz
- 19.7 g
- Błonnik
- 0 g
Alternatywne przepisy
Rillettes de porc tradition
12hod.
Mayonnaise
5min
Mousse de foies de volaille aux fruits secs
7 Std. 30 Min
Mousse de foie de volaille au porto
72 godz.
Rillettes de porc au cidre
2hod.
Rillettes de truite
3hod. 30min
Rognons de veau sauce madère
20 Min
Confiture de lard
25min
Rillettes de canard
2hod. 30min
Confiture de vin aux épices
12hod.
Rillettes de porc et de canard
7 Std.
Sauce ketchup
1h 10min