Tarte au libouli

Tarte au libouli

4.5 74 oceny
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 2 godz. 45 min
6 parts

Składniki

La pâte
  • 75 g de lait
  • 10 g de levure boulangère fraîche
  • 250 g de farine de blé
  • 25 g de sucre en poudre
  • 1 œuf
  • 50 g de beurre demi-sel mou
La crème
  • 500 g de lait entier
  • 80 g de sucre en poudre
  • 1 c. à soupe de sucre vanillé maison
  • 1 gousse de vanille les graines seulement
  • 3 jaunes d'œufs
  • 20 g de fécule de maïs
  • 25 g de farine de blé et un peu pour le plan de travail
  • 20 g de beurre doux

Wartości odżywcze na 1 part

Kalorie 454.2 kcal / 1907.3 kJ
Białko 12.2 g
Tłuszcz 17.7 g
Węglowodany 60.8 g
Błonnik 2.2 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...