Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
La pâte
- 75 g de lait
- 10 g de levure boulangère fraîche
- 250 g de farine de blé
- 25 g de sucre en poudre
- 1 œuf
- 50 g de beurre demi-sel, mou
La crème
- 500 g de lait entier
- 80 g de sucre en poudre
- 1 c. à soupe de sucre vanillé maison
- 1 gousse de vanille, les graines seulement
- 3 jaunes d'œufs
- 20 g de fécule de maïs
- 25 g de farine de blé, et un peu pour le plan de travail
- 20 g de beurre doux
- Wartości odżywcze
- na 1 part
- Kalorie
- 1907.3 kJ / 454.2 kcal
- Białko
- 12.2 g
- Węglowodany
- 60.8 g
- Tłuszcz
- 17.7 g
- Błonnik
- 2.2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Velouté d'endives aux noix de saint-jacques
55 Min
Poulet aux endives à la crème de maroilles
30min
Palets de dame
1 Std. 30 Min
Moka
1 godz. 15 min
Gaufrettes à la vanille
1 godz. 5 min
Tarte au riz à la normande
1 Std. 25 Min
Ficelles picardes
2 Std.
Cramique
2 Std.
Gâteau battu
3 Std.
Flamiche aux chicons et maroilles
2 Std.
Welsh rarebit
30min
Soupe de laitue
35 Min