Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- beurre, pour le moule
- sucre en poudre, pour le moule
- 300 g de grains de maïs doux en conserve, égouttés
- 100 g d'eau, et un peu pour le bain-marie
- 5 œufs
- 270 g de lait concentré sucré
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 767.7 kJ / 183.5 kcal
- Białko
- 7.7 g
- Węglowodany
- 25.6 g
- Tłuszcz
- 6.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 2.9 g
- Błonnik
- 0.8 g
- Sód
- 91.6 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Tarte Tatin pomme-fenouil
1 godz. 35 min
Gâteau de semoule de maïs
50min
Crêpes suzette
35min
Gâteau de riz crémeux à l'orange
1 Std. 20 Min
Crêpes à la noix de coco
20 min
OCTOBRE - Gâteau de Savoie - Christophe Aribert
1h
Soupe de poisson de roche - Sébastien Richard
12 godz.
Crêpes à la farine de châtaigne et compote de pomme
55min
Malakoff à la crème anglaise
25min
Flan individuel à la vanille
50min
Tarte au citron meringuée sans œuf
3h
Flan pâtissier
4h 25min