Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 180 g de raisins secs
- 80 g de rhum ambré
- 120 g de lait
- 170 g de beurre, coupé en petits dés, et 20 g pour le moule
- 25 g de levure boulangère fraîche
- 500 g de farine de blé
- 100 g de sucre en poudre
- 1 c. à café rase de sel
- 2 œufs
- 100 g d'amandes décortiquées, avec leur peau
- 1 c. à soupe bombée de sucre glace
- Wartości odżywcze
- na 1 part
- Kalorie
- 2676 kJ / 640 kcal
- Białko
- 12 g
- Węglowodany
- 80 g
- Tłuszcz
- 29 g
Alternatywne przepisy
Spritzbredele
25 min
Kouglof alsacien
4 Std. 20 Min
Stollen
3 godz. 45 min
Bredele à la cannelle
1h
Linzer torte
2 godz.
Streusel
2 godz.
Brioche à la confiture de rhubarbes
4h
Gâteau aux quetsches
45 min
Kouglof alsacien
17 godz. 10 min
Kougelhopf
2 Std. 55 Min
Kougelhopf (Bruno Dinel)
2 Std. 45 Min
Kaeskueche (tarte au fromage blanc)
55 min