Risotto aux herbes et fromage de chèvre

Risotto aux herbes et fromage de chèvre

4.4 104 oceny
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 30 min
4 portions

Składniki

  • ½ bouquet de persil frais
  • ½ bouquet de cerfeuil frais
  • ½ bouquet de ciboulette fraîche
  • 60 g d'oignon coupé en deux
  • 20 g de beurre doux
  • 200 g de riz spécial risotto type arborio ou carnaroli
  • ½ cube de bouillon de légumes 100% végétal
  • 450 g d'eau
  • 150 g de vin blanc sec
  • 1 - 2 pincées de sel à ajuster en fonction des goûts
  • 1 - 2 pincées de poivre moulu à ajuster en fonction des goûts
  • 200 g de fromage de chèvre frais, type Petit Billy®
  • 60 g de crottin de Chavignol (1 crottin entier), coupé en morceaux
  • 30 g de parmesan râpé

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Białko 14 g
Kalorie 1716 kJ / 407 kcal
Tłuszcz 14 g
Błonnik 2.8 g
Węglowodany 52 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...