Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 30 g di olio di oliva
- 15 g di farina
- 100 g di cipolla a pezzi
- 200 g di carote a pezzi
- 2 spicchi di aglio
- 2 cucchiai di senape di Digione
- 1 cucchiaio di foglioline di timo fresco + q.b.
- 500 g di patate a pasta gialla, con la buccia lavata, a pezzi (3 cm)
- 150 g di acqua
-
1
cucchiaino colmo di dado per brodo di pollo
lub 1 dado per brodo di pollo (per 0,5 l di brodo), sbriciolato - ½ - 1 cucchiaino di sale, a piacere
- 2 - 3 pizzichi di pepe macinato fresco, a piacere
- 800 g di petto di pollo, a dadini (4 cm)
- 100 g di panna (min. 30% di grassi)
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1419 kJ / 340 kcal
- Białko
- 35 g
- Węglowodany
- 20 g
- Tłuszcz
- 12 g
- Błonnik
- 2.7 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Zuppa di pollo e mandorle
45 dk
Terrine di pollo e patate (per 2 persone)
50 dk
Manzo alla Stroganoff (TM6)
1sa
Pollo in salsa di peperoni con cous cous, zucchine e feta
1sa 15 dk
Manzo alla Stroganoff
1sa
Chana masala
45 dk
Pollo alla Marengo
1sa
Polpette in salsa spagnola
1sa
Zuppa ricca di pollo
2 godz. 15 min
Tajine Mqualli (Tajine di pollo)
30 Min
Pollo all'angolana con arachidi e polenta (Muamba de ginguba)
1sa 20 dk
Stufato di pollo e basilico
35 dk