Wersje kompatybilne
Pasta con cavolo rosso e pistacchi (senza glutine)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 40 g di pistacchi al naturale, sgusciati e spellati
- 50 g di scalogno a pezzi
- 1 peperoncino piccante rosso, fresco
- 30 g di olio extravergine di oliva
- 300 g di cavolo rosso a listarelle
- 100 g di vino bianco
- 2 pizzichi di sale
- 1 pizzico di pepe nero macinato
- 320 g di pasta secca tipo fusilli (senza glutine)
- 60 g di panna (min. 30% di grassi)
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1964.4 kJ / 469.5 kcal
- Białko
- 9.6 g
- Węglowodany
- 70.3 g
- Tłuszcz
- 18.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 4.5 g
- Błonnik
- 2.6 g
- Sód
- 425.1 mg
Alternatywne przepisy
Revani (Dolce al semolino e limone)
45 Min
Penne integrali alla crema di zucca e pistacchi
30 menit
Pasta integrale menta e carciofi
40 Min
Riso integrale con bietole
1h 15min
Risotto integrale ai profumi mediterranei
45 Min
Pasta integrale con crema di fave
40 Min
Barchette di insalata di farro, cavolo rosso e pollo
45 Min
Quiche sedano rapa e salmone
1 Std. 25 Min
Insalata di lenticchie verdi, arance e zenzero
40 Min
Spaghetti con pecorino e fave
40 Min
Pasta risottata integrale con catalogna piccante e stracciatella
30 menit
Penne al sedano
30 menit