Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 6 cerises, dénoyautées
- 40 g de liqueur d'amande, type Amaretto
- 145 g de chocolat noir, détaillé en morceaux
- 150 g de beurre, et un peu pour le moule
- 75 g de farine de blé, et un peu pour le moule
- 150 g de sucre en poudre
- 3 œufs
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2166 kJ / 519 kcal
- Białko
- 6.5 g
- Węglowodany
- 51 g
- Tłuszcz
- 30.8 g
- Błonnik
- 2.5 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Gâteau au chocolat léger
3hod. 15min
Gianduja choco-Passion
18sa 20 dk
Demi-sphère framboise choco vanille
17h
Entremets chocolat fraise basilic
20 Std.
Crème brûlée au chocolat
3hod. 15min
Brocéliande (Rodolphe GROIZARD - La Mare aux Oiseaux)
10h
Coulant au chocolat, cœur rocher au chocolat
30min
Croquant au chocolat
16 Std. 20 Min
Cake chocolat et gingembre confit
1h 15min
Coulant chocolat au cœur caramel
24h
Mousse au chocolat et dentelles à l'orange
3j 10 menit
Fondant au chocolat et framboises
40min