Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 6 cerises, dénoyautées
- 40 g de liqueur d'amande, type Amaretto
- 145 g de chocolat noir, détaillé en morceaux
- 150 g de beurre, et un peu pour le moule
- 75 g de farine de blé, et un peu pour le moule
- 150 g de sucre en poudre
- 3 œufs
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2166 kJ / 519 kcal
- Białko
- 6.5 g
- Węglowodany
- 51 g
- Tłuszcz
- 30.8 g
- Błonnik
- 2.5 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Gâteau de Pâques
1h 55min
Croquant au chocolat
16h 20min
Crème brûlée au chocolat
3 Std. 15 Min
Charlotte chocolat-banane
24 godz.
Marquise au chocolat
2u. 25min
Gâteau un peu forêt-noire
45 min
Profiteroles à la pistache, coulis de framboises
5 Std. 40 Min
Gâteau au chocolat léger
3 Std. 15 Min
Tarte aux chocolats
2h 20 min
Fraisier macaroné revisité
2u. 45min
Charlotte au chocolat
6h 20min
Coulant au chocolat, cœur rocher au chocolat
30 min