Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2 jaunes d'œufs
- 1 c. à soupe de moutarde
- 3 fruits de la Passion
- 2 pincées de sel, à ajuster en fonction des goûts
- 2 pincées de poivre moulu, à ajuster en fonction des goûts
- 70 g d'huile de tournesol
- 6 pinces de crabe cuites (300-400 g env. de chair)
- 1 avocat, coupé en cubes
- 1 orange, détaillée en segments coupés en deux
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1037 kJ / 250 kcal
- Białko
- 14 g
- Węglowodany
- 4.2 g
- Tłuszcz
- 19.5 g
- Błonnik
- 2.5 g
Alternatywne przepisy
Pannacotta exotique, épices-crevettes
2sa 30 dk
MAI Asperges, saint-jacques et sabayon aux herbes - Christophe Aribert
40 dk
Foie gras en pannacotta et compotée figue-pomme
2h 35min
Mousse au roquefort, poire et gingembre
2h 20min
Menu bluffant - Foie gras truffé à la vapeur et chutney de mangue épicé
13 Std. 30 Min
Bavarois crabe-avocat-gelée de pamplemousse, tuile au parmesan
3 Std. 15 Min
Cuillères de langoustine au cognac
35 dk
Pannacottas langoustines et pamplemousse
3 Std. 25 Min
Mousse coco aux fruits de la Passion
2 godz. 40 min
Crumble de saint-jacques au gingembre et lait de coco
45 dk
Risotto de saint-jacques, caramel de mandarine
40 dk
Verrines melon, basilic et jambon de Bayonne
1h 20min