Tagliolini mit Garnelen und Artischocken

Tagliolini mit Garnelen und Artischocken

3.9 31 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 40 min
4 Portionen

Składniki

  • Knoblauchzehe
    1
  • Schalotte halbiert
    1
  • Petersilie abgezupft
    2 Stängel
  • natives Olivenöl
    30 g
  • Artischockenherzen frisch, in Scheiben
    3
  • Salz
    2 TL
  • Pfeffer
    1 Prise
  • Garnelen, roh, geschält halbiert
    300 g
  • Wasser
    1500 g
  • Nudeln (Tagliolini), trocken
    350 g

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 Portion

Białko 26 g
Kalorie 1929 kJ / 461 kcal
Tłuszcz 10 g
Błonnik 7 g
Węglowodany 70 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...