![Tagliolini mit Garnelen und Artischocken Tagliolini mit Garnelen und Artischocken](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/9507A770-F910-4577-B6E5-7BA911B10539/Derivates/7FED3639-55CA-4F90-9B00-FDCFA3913C89.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 Knoblauchzehe
- 1 Schalotte, halbiert
- 2 Stängel Petersilie, abgezupft
- 30 g natives Olivenöl
- 3 Artischockenherzen, frisch, in Scheiben
- 2 TL Salz
- 1 Prise Pfeffer
- 300 g Garnelen, roh, geschält, halbiert
- 1500 g Wasser
- 350 g Nudeln (Tagliolini), trocken
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1929 kJ / 461 kcal
- Białko
- 26 g
- Węglowodany
- 70 g
- Tłuszcz
- 10 g
- Błonnik
- 7 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Fusilli mit pikanten Miesmuscheln
55 min
Tomaten-Garnelen-Sauce
25 min
Tagliolini mediterran mit Schwertfisch
20 min
Pasta mit Tintenfisch
40min
Garnelen Pasta Aglio Olio
35 min
Linguine mit Krabben und Garnelen
25 min
Penne in Lachs-Sahne-Sauce
40min
Linguine mit Garnelen
35 min
Tintenfischpasta in Zitronen-Knoblauch-Sauce
40min
Spaghetti mit Garnelen und Paprika-Gurken-Ragout
50 Min
Pasta mit Garnelen-Pfeffer-Sauce
30 Min
Paella mit Hähnchen, Fisch und Meeresfrüchten
1 Std.