Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 Knoblauchzehe
- 1 Schalotte, halbiert
- 2 Stängel Petersilie, abgezupft
- 30 g natives Olivenöl
- 3 Artischockenherzen, frisch, in Scheiben
- 2 TL Salz
- 1 Prise Pfeffer
- 300 g Garnelen, roh, geschält, halbiert
- 1500 g Wasser
- 350 g Nudeln (Tagliolini), trocken
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1929 kJ / 461 kcal
- Białko
- 26 g
- Węglowodany
- 70 g
- Tłuszcz
- 10 g
- Błonnik
- 7 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Meeresfrüchte-Cocktail
10min
Penne mit Artischocken, Schinken und Ricotta
45min
Tagliolini mediterran mit Schwertfisch
20min
Tortiglioni mit Hühnchen und Oliven
35min
Fusilli mit pikanten Miesmuscheln
55min
Pasta mit Garnelen-Pfeffer-Sauce
30min
Pasta mit Tomatenbutter und Kabeljau
35min
Tintenfischpasta in Zitronen-Knoblauch-Sauce
40min
Tagliatelle mit Pilzen
1h
Linguine mit Krabben und Garnelen
25min
Spaghetti mit Garnelen und Paprika-Gurken-Ragout
50min
Garnelen Pasta Aglio Olio
35min