
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 Bund Petersilie ohne Stiele
- 40 g Schalotten
- 20 g natives Olivenöl
- 200 g gekochter Schinken in Würfeln (1-2 cm)
- 200 g Artischockenherzen abgetropft, in mundgerechten Stücken
- 800 g Wasser
- 1 ½ TL Salz
- 1 Prise Pfeffer
- 400 g Penne
- 50 g Ricotta grob zerbröselt
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 516 kcal / 2160 kJ
- Białko
- 27 g
- Tłuszcz
- 9 g
- Węglowodany
- 74 g
- Błonnik
- 11.6 g
Alternatywne przepisy
Pfifferling-Tomaten-Nudeln
25 min
Pasta mit Garnelen-Pfeffer-Sauce
30 min
Tortiglioni mit Hühnchen und Oliven
35 min
Farfalle mit Spargel, Bauchspeck und Safran
45 min
Linguine mit Lachs und Wodkasauce
20 min
Penne mit Brokkoli und Salsiccia
45 min
Pasta mit Kichererbsen
35 min
Penne mit Huhn und Haselnuss
30 min
Linguine in Zitronen-Kräuter-Öl
25 min
Tagliatelle mit Granatapfelsauce
40 min
Conchiglie mit frischer Tomatensauce und Ziegenkäse
45 min
Risotto mit Steakstreifen und Frühlingsgemüse
55 min