Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 Bund Petersilie, ohne Stiele
- 40 g Schalotten
- 20 g natives Olivenöl
- 200 g gekochter Schinken, in Würfeln (1-2 cm)
- 200 g Artischockenherzen, abgetropft, in mundgerechten Stücken
- 800 g Wasser
- 1 ½ TL Salz
- 1 Prise Pfeffer
- 400 g Penne
- 50 g Ricotta, grob zerbröselt
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 2160 kJ / 516 kcal
- Białko
- 27 g
- Węglowodany
- 74 g
- Tłuszcz
- 9 g
- Błonnik
- 11.6 g
Alternatywne przepisy
Pfifferling-Tomaten-Nudeln
25 min
Pasta mit Garnelen-Pfeffer-Sauce
30 Min
Penne mit Makrele und Cherry-Tomaten
35 min
Farfalle mit Spargel, Bauchspeck und Safran
45 min
Penne mit Brokkoli und Salsiccia
45 min
Linguine mit Lachs und Wodkasauce
20 Min
Pasta mit Gorgonzola und Birne
40 min
Brokkoli-Gorgonzola-Pasta
30 Min
Zucchini-Nudeln mit Muskatsahne
45 min
Hähnchen-Zucchini-Pasta
30 Min
Pasta mit geräuchertem Lachs und Zucchini
35 min
Linguine mit Zucchini-Carbonara
30 Min