Urządzenia i Akcesoria
Fusilli mit pikanten Miesmuscheln
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 55 min
4 Portionen
Składniki
-
Petersilie1 Stängel
-
Wasser850 g
-
Miesmuscheln, frisch, gesäubert1000 g
-
Schalotten50 g
-
Knoblauchzehe1
-
rote Chilischote, frisch entkernt1
-
natives Olivenöl und etwas mehr zum Garnieren40 g
-
trockener Weißwein40 g
-
Fusilli350 g
-
Salz1 TL
-
Safran, gemahlen (0,1 g), z.B. von Ostmann1 Dose
-
Cherry-Tomaten geviertelt120 g
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 Portion
Białko
20 g
Kalorie
1933 kJ /
462 kcal
Tłuszcz
14 g
Błonnik
3 g
Węglowodany
68 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
Pastaliebe
10 Przepisów
Niemcy
Niemcy
Może spodoba Ci się również...
Pfifferlinge in Speckrahm
55 min
Tintenfischringe aglio e olio
1 godz. 20 min
Muscheln und Wolfsbarsch
1 godz.
Garnelen Pasta Aglio Olio
35 min
Linguine mit Krabben und Garnelen
25 min
Mediterraner Meeresfrüchte-Reis mit Chorizo
1 godz. 5 min
Tomaten-Garnelen-Sauce
25 min
Penne mit Muscheln
1 godz. 5 min
Tagliatelle aglio e olio mit Hackbällchen und Garnelen
1 godz.
Miesmuscheln in Weißwein mit Sahnesauce
45 min
Miesmuscheln mit Marinara-Sauce
45 min
Penne mit Thunfisch-Bolognese
35 min