Fusilli mit pikanten Miesmuscheln

Fusilli mit pikanten Miesmuscheln

4.6 27 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 55 min
4 Portionen

Składniki

  • Petersilie
    1 Stängel
  • Wasser
    850 g
  • Miesmuscheln, frisch, gesäubert
    1000 g
  • Schalotten
    50 g
  • Knoblauchzehe
    1
  • rote Chilischote, frisch entkernt
    1
  • natives Olivenöl und etwas mehr zum Garnieren
    40 g
  • trockener Weißwein
    40 g
  • Fusilli
    350 g
  • Salz
    1 TL
  • Safran, gemahlen (0,1 g), z.B. von Ostmann
    1 Dose
  • Cherry-Tomaten geviertelt
    120 g

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 Portion

Białko 20 g
Kalorie 1933 kJ / 462 kcal
Tłuszcz 14 g
Błonnik 3 g
Węglowodany 68 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...