Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 Knoblauchzehe
- 2 EL Petersilie
- 1 EL Öl
- 1 ¼ TL Salz und etwas mehr zum Würzen
- 1 Prise Pfeffer und etwas mehr zum Würzen
- 1 Fischfilet, festfleischig, z.B. Rotbarsch oder Pangasius (150-200 g)
- 1 Zucchini, in Scheiben (3 mm)
- 2 - 3 Scheiben Zitrone, unbehandelt
- 1 EL Pinienkerne
- 1000 g Wasser
- 60 g Langkornreis, parboiled
- 2 EL Basilikumblätter, frisch
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 2600 kJ / 622 kcal
- Białko
- 41 g
- Węglowodany
- 55 g
- Tłuszcz
- 25 g
- Błonnik
- 4.9 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Kabeljau mit Bohnen-Kartoffelstampf
40 Min
Kabeljau mit Olivenkruste und Ofengemüse
1h
Lachs mit Mandelkruste und Spargel-Tagliatelle
35 Min
Seeteufel-Medaillons mit Fenchelsauce
1h 10 min
Fischcurry
55 min
Mediterrane Fischfilets mit Gemüse
40 Min
Fisch mit Fenchelgemüse an Orangensauce
45 Min
Kabeljau mit Orangenbutter und Kartoffeln
45 Min
Seebarsch mit Kräuter-Tomaten-Sauce
1h
Lachs im Päckchen
40 Min
Gedämpfter Kabeljau
35 Min
Zander mit Spinat, Linguine und Beurre blanc
35 Min