![Gulasz wieprzowy z dynią i pieczarkami Gulasz wieprzowy z dynią i pieczarkami](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/BFF8CE83-37B8-4A88-983E-3E4D7CB97182/Derivates/bfbd38af-5f7a-438c-be6a-e8b113356be7.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g cebuli szalotki, pokrojonej na kawałki
- 2 ząbki czosnku
- 20 g oleju rzepakowego
- 750 g mięsa wieprzowego, np. łopatki, pokrojonego w 2-3 cm kostkę
- 20 g masła
- 1 czubata łyżeczka papryki słodkiej, mielonej
- ½ łyżeczki papryki ostrej, mielonej
-
1
łyżka liści tymianku, świeżych
lub 1 łyżeczka tymianku, suszonego - 1 gałązka rozmarynu, świeżego, tylko liście
- 1 płaska łyżeczka soli
- ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
- 120 g wody
-
1
łyżeczka koncentratu bulionu mięsnego, wykonanego w TM
lub 1 kostka bulionu mięsnego (na 0,5 l), pokruszona - 150 g pieczarek, pokrojonych w 5 mm plastry
- 300 g dyni, pokrojonej w 2 cm kostkę
- 50 g śmietany, min. 30% tłuszczu
- 1 ½ łyżeczki mąki pszennej
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 2708 kJ / 646 kcal
- Białko
- 33.1 g
- Węglowodany
- 11.9 g
- Tłuszcz
- 54.1 g
- Błonnik
- 3.5 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Gulasz z udźca indyka
1 Std. 25 Min
Wołowina w piwie po flamandzku
1 Std. 45 Min
Wołowina w czerwonym winie
2 godz. 10 min
Koncentrat bulionu z kaczki
20 Min
Gulasz z łopatki wołowej i kopytka na parze
1 Std. 30 Min
Pomidorowy gulasz wołowy z pureé ziemniaczanym z marchewką
50 分钟
Gulasz wołowy w ciemnym piwie
1h 40min
Gulasz z łopatki wieprzowej z burakiem i marchewką
50 分钟
Gulasz wołowy z knedlami z czerstwego pieczywa
2小时
Gulasz wołowy z grzybami i rozmarynowym pęczakiem
1 Std. 50 Min
Gulasz węgierski z knedlami z bułki
1h 15min
Gulasz wołowy z papryką
1 Std. 25 Min