Gulasz wieprzowy z dynią i pieczarkami

Gulasz wieprzowy z dynią i pieczarkami

4.4 623 oceny
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 35 min
4 porcje

Składniki

  • cebuli szalotki pokrojonej na kawałki
    100 g
  • ząbki czosnku
    2
  • oleju rzepakowego
    20 g
  • mięsa wieprzowego np. łopatki, pokrojonego w 2-3 cm kostkę
    750 g
  • masła
    20 g
  • papryki słodkiej, mielonej
    1 czubata łyżeczka
  • papryki ostrej, mielonej
    ½ łyżeczki
  • liści tymianku, świeżych
    1 łyżka
    1 łyżeczka tymianku, suszonego
  • rozmarynu, świeżego tylko liście
    1 gałązka
  • soli
    1 płaska łyżeczka
  • pieprzu czarnego, mielonego
    ½ łyżeczki
  • wody
    120 g
  • koncentratu bulionu mięsnego, wykonanego w TM
    1 łyżeczka
    1 kostka bulionu mięsnego (na 0,5 l), pokruszona
  • pieczarek pokrojonych w 5 mm plastry
    150 g
  • dyni pokrojonej w 2 cm kostkę
    300 g
  • śmietany, min. 30% tłuszczu
    50 g
  • mąki pszennej
    1 ½ łyżeczki

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 646 kcal / 2708 kJ
Białko 33.1 g
Tłuszcz 54.1 g
Węglowodany 11.9 g
Błonnik 3.5 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...