
Urządzenia i Akcesoria
Gulasz wieprzowy z dynią i pieczarkami
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 35 min
4 porcje
Składniki
-
cebuli szalotki pokrojonej na kawałki100 g
-
ząbki czosnku2
-
oleju rzepakowego20 g
-
mięsa wieprzowego np. łopatki, pokrojonego w 2-3 cm kostkę750 g
-
masła20 g
-
papryki słodkiej, mielonej1 czubata łyżeczka
-
papryki ostrej, mielonej½ łyżeczki
-
liści tymianku, świeżych1 łyżka
-
rozmarynu, świeżego tylko liście1 gałązka
-
soli1 płaska łyżeczka
-
pieprzu czarnego, mielonego½ łyżeczki
-
wody120 g
-
koncentratu bulionu mięsnego, wykonanego w TM1 łyżeczka
-
pieczarek pokrojonych w 5 mm plastry150 g
-
dyni pokrojonej w 2 cm kostkę300 g
-
śmietany, min. 30% tłuszczu50 g
-
mąki pszennej1 ½ łyżeczki
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
646 kcal /
2708 kJ
Białko
33.1 g
Tłuszcz
54.1 g
Węglowodany
11.9 g
Błonnik
3.5 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

JESIEŃ
10 Przepisów
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Boeuf Stroganow
1 godz. 10 min
Udziec indyczy zawijany w boczek z ziemniakami
1 godz. 40 min
Wołowina z pieczarkami
30 min
Gulasz wołowy z grzybami i rozmarynowym pęczakiem
1 godz. 50 min
Gulasz wołowy z knedlami z czerstwego pieczywa
2 godz.
Schab z kiszoną kapustą
50 min
Gulasz z łopatki wieprzowej z burakiem i marchewką
50 min
Pomidorowy gulasz wołowy z pureé ziemniaczanym z marchewką
50 min
Gulasz wieprzowy
50 min
Gulasz wołowy z papryką
1 godz. 25 min
Gulasz z udźca indyka
1 godz. 25 min
Gulasz z łopatki wołowej i kopytka na parze
1 godz. 30 min