Ryż z warzywami i kotleciki z indyka i pieczarek

Ryż z warzywami i kotleciki z indyka i pieczarek

4.4 254 oceny
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz. 25 min
4 porcje

Składniki

Ryż z warzywami
  • 70 g żółtej papryki bez gniazd nasiennych, pokrojonej na kawałki
  • 70 g czerwonej papryki bez gniazd nasiennych, pokrojonej na kawałki
  • 100 g marchewki pokrojonej na kawałki
  • 100 g pieczarek pokrojonych w plastry
  • 70 g czerwonej cebuli pokrojonej w piórka
  • 20 g oliwy z oliwek
  • 1000 g wody
  • 160 g ryżu
  • 1 łyżeczka koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
    1 kostka bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszona
  • 100 g kukurydzy, konserwowej odsączonej z zalewy
  • 100 g zielonego groszku, konserwowego odsączonego z zalewy
  • 50 - 80 g cebuli dymki tylko zielona część, drobno posiekanej
  • 1 płaska łyżka curry, mielonego
  • ½ łyżeczki soli
  • 1 łyżeczka pieprzu czarnego, mielonego
  • 1 łyżeczka oregano, suszonego
Kotleciki z indyka i pieczarek
  • 150 g pieczarek przekrojonych na pół
  • 80 g cebuli przekrojonej na pół
  • 2 ząbki czosnku
  • 350 g mięsa z indyka, bez skóry i kości pokrojonego na 3 cm kawałki
  • 1 jajko
  • 30 g bułki tartej
  • 1 łyżeczka soli
  • 1 łyżeczka pieprzu czarnego, mielonego
  • 10 gałązek natki pietruszki, świeżej, tylko liście (opcjonalnie) drobno posiekanej
  • 500 g wody
  • 200 g różyczek brokułu pokrojonych na 3-4 cm kawałki

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 porcję

Sód 1158.7 mg
Białko 30.6 g
Kalorie 1864 kJ / 445.5 kcal
Tłuszcz 10.3 g
Błonnik 5.9 g
Tłuszcz nasycony 2.1 g
Węglowodany 61 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...