Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 15 g frischer Ingwer, in dünnen Scheiben
- 1 Knoblauchzehe
- 100 g Zwiebeln, halbiert
- 15 g Olivenöl
- 2 EL Curry
- 350 g Wasser
- 1 ½ TL Salz
- 350 g Kartoffeln, in mundgerechten Stücken
- 250 g Möhren, in mundgerechten Stücken
- 500 g weißes Fischfilet, (z.B. Rotbarsch oder Kabeljau)
- ½ TL Pfeffer
- 300 g Kokosmilch
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 2173 kJ / 518 kcal
- Białko
- 28 g
- Węglowodany
- 30 g
- Tłuszcz
- 32 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Seelachs mit Kartoffeln, Kaiserschoten und Orangen-Frischkäse-Sauce
1h
Mediterrane Fischfilets mit Gemüse
40 min
Seelachs mit Kartoffeln, Paprika und Senfsauce
1h
Lammtopf Pichelstein
50 min
Gedämpfter Kabeljau
35 Min
Fisch mit Fenchelgemüse an Orangensauce
45 min
Fischcurry
45 min
Seelachs mit Reis und Paprika
1h
Kreolischer Fisch
35 Min
Fischfilet-Kräuter-Päckchen
35 Min
Forelle mit Kartoffel-Gurken-Gemüse
1h
Kabeljau mit Orangenbutter und Kartoffeln
45 min