Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 3 Stängel Petersilie, Blätter abgezupft
- 300 g Wasser
- ½ TL Salz
- 200 g Kartoffeln, in Stücken
- 10 g Butter
- 10 g Mehl
- 160 g Milch
- 1 Prise Pfeffer
- 1 Prise Muskat
- 1 Prise Zucker
- 150 g breite, grüne Bohnen, frisch, in ca. 2 cm langen Stücken
- 2 - 3 Scheiben Schinken, roh
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 2175 kJ / 519 kcal
- Białko
- 24 g
- Węglowodany
- 57 g
- Tłuszcz
- 21 g
- Błonnik
- 6.2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Kohlrabi mit Kerbelsauce, Putenstreifen und Kartoffeln
50 dk
Erbsen nach Florentiner Art
25min
Leipziger Allerlei
1h
Chicorée mit Schinken, Kartoffeln und Senfsauce
1h
Spargelragout
50 dk
Rosenkohl mit Parmesansauce und Kartoffeln
1h
Leipziger Allerlei mit Kartoffeln
1h
Rosenkohl mit Kartoffeln und Tomatensauce
50 dk
Wirsing mit Leberkäse, Kartoffeln und Käsesauce
50 dk
Chicorée-Schinken-Röllchen
1h
Rahmgemüse mit Kartoffeln
55min
Frikadellen mit Blumenkohl, Kartoffeln und Senfsauce
1h 10min