Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 3 Stängel Petersilie, Blätter abgezupft
- 300 g Wasser
- ½ TL Salz
- 200 g Kartoffeln, in Stücken
- 10 g Butter
- 10 g Mehl
- 160 g Milch
- 1 Prise Pfeffer
- 1 Prise Muskat
- 1 Prise Zucker
- 150 g breite, grüne Bohnen, frisch, in ca. 2 cm langen Stücken
- 2 - 3 Scheiben Schinken, roh
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 2175 kJ / 519 kcal
- Białko
- 24 g
- Węglowodany
- 57 g
- Tłuszcz
- 21 g
- Błonnik
- 6.2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Rosenkohl mit Parmesansauce und Kartoffeln
1h
Schnittbohnensauce
45 min
Lammfrikadellen auf Mairübchenragout
1h
Kasseler auf Wirsing mit Kartoffeln und Frischkäsesauce
1h
Wirsingrouladen mit Geflügelhack
1 godz. 50 min
Rosenkohl mit Kartoffeln und Tomatensauce
50 min
Kohlrabi mit Kerbelsauce, Putenstreifen und Kartoffeln
50 min
Chicorée mit Schinken, Kartoffeln und Senfsauce
1h
Schwarzwurzeln mit Hackbällchen (Sachsen-Anhalt)
50 min
Fenchelgemüse
30 Min
Porreegemüse mit Kartoffeln und Kasseler
1h
Frikadellen mit Blumenkohl, Kartoffeln und Senfsauce
1 Std. 10 Min