![Polpettone ricotta e tonno Polpettone ricotta e tonno](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/7DA3DEB3-4BEE-48BD-810F-E50733CDA3F3/Derivates/914A2518-BE33-40D0-A10C-E9D4AFEAEC7E.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 10 g di capperi sotto sale, dissalati
-
40
g di pangrattato
lub 40 g di pane raffermo - 20 g di Parmigiano reggiano
- 2 filetti di acciuga sott'olio, sgocciolati
- 240 g di tonno in scatola al naturale, sgocciolato
- 1 uovo
- 160 g di ricotta fresca, scolata dal siero
- 150 g di speck Alto Adige IGP, a fette
- 700 g di patate a pezzi
- ½ - 1 cucchiaino di sale
- 1 pizzico di pepe macinato fresco
- 500 g di acqua
- Wartości odżywcze
- na 1 fetta
- Kalorie
- 724 kJ / 173 kcal
- Białko
- 15 g
- Węglowodany
- 14.8 g
- Tłuszcz
- 6.4 g
- Błonnik
- 1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Tacchino in salsa tonnata allo yogurt
2 Std.
Polpettone in crosta
1 godz. 10 min
Polpettone di tacchino con erbette e pesto di rucola
1 godz.
Polpettone di tonno
35 min
Polpettone di pollo con pistacchi
45 min
Polpettone in crumble fragrante
1 godz.
Polpettone con zucchine, speck e mozzarella
1 godz.
Polpette di tonno e ricotta
20 min
Polpettone di purè di patate e carne
1 godz.
Il mio polpettone di tonno con maionese allo zenzero (di Francesca Romana Barberini)
40 min
Polpettone vegetariano
1 Std. 30 Min
Polpette di ricotta
50min