Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 10 g di capperi sotto sale, dissalati
-
40
g di pangrattato
lub 40 g di pane raffermo - 20 g di Parmigiano reggiano
- 2 filetti di acciuga sott'olio, sgocciolati
- 240 g di tonno in scatola al naturale, sgocciolato
- 1 uovo
- 160 g di ricotta fresca, scolata dal siero
- 150 g di speck Alto Adige IGP, a fette
- 700 g di patate a pezzi
- ½ - 1 cucchiaino di sale
- 1 pizzico di pepe macinato fresco
- 500 g di acqua
- Wartości odżywcze
- na 1 fetta
- Kalorie
- 724 kJ / 173 kcal
- Białko
- 15 g
- Węglowodany
- 14.8 g
- Tłuszcz
- 6.4 g
- Błonnik
- 1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Polpette alla mortadella
40 Min
Polpettone di tonno
35 dk
Il mio polpettone di tonno con maionese allo zenzero (di Francesca Romana Barberini)
40 Min
Polpette di tonno e ricotta
20 min
Polpettone vegetariano
1sa 30 dk
Polpettone di pollo con pistacchi
45 dk
Polpettone classico
1sa 15 dk
Polpettone di tacchino con erbette e pesto di rucola
1sa
Polpettone in crumble fragrante
1sa
Polpettoni di peperoni
1sa 20 dk
Polpettone di purè di patate e carne
1sa
Polpettone con zucchine, speck e mozzarella
1sa