Polpettone ricotta e tonno
TM5 TM6

Polpettone ricotta e tonno

4.3 (213 ocen)

Składniki

  • 10 g di capperi sotto sale, dissalati
  • 40 g di pangrattato
    lub 40 g di pane raffermo
  • 20 g di Parmigiano reggiano
  • 2 filetti di acciuga sott'olio, sgocciolati
  • 240 g di tonno in scatola al naturale, sgocciolato
  • 1 uovo
  • 160 g di ricotta fresca, scolata dal siero
  • 150 g di speck Alto Adige IGP, a fette
  • 700 g di patate a pezzi
  • ½ - 1 cucchiaino di sale
  • 1 pizzico di pepe macinato fresco
  • 500 g di acqua

Wartości odżywcze
na 1 fetta
Kalorie
724 kJ / 173 kcal
Białko
15 g
Węglowodany
14.8 g
Tłuszcz
6.4 g
Błonnik
1 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy