![Polpo con purea di ceci al rosmarino Polpo con purea di ceci al rosmarino](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/9449F330-73B8-4676-AE0D-CA045E068FAF/Derivates/CFE609D7-D3BF-4672-8C4C-8754F3AC6666.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 700 g di acqua
- 700 g di polpo fresco
- 1 scalogno
- 1 rametto di rosmarino fresco, gli aghi lavati ed asciugati
- 30 g di olio extravergine di oliva
- 250 g di ceci in scatola, sciacquati e sgocciolati
- ½ cucchiaino di sale
- 1 pizzico di pepe macinato
- Wartości odżywcze
- na 4 porzioni
- Kalorie
- 2489 kJ / 959 kcal
- Białko
- 91.3 g
- Węglowodany
- 55.2 g
- Tłuszcz
- 43 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Polpo in rosso
35 Min
Insalata di polpo con pomodorini e rucola
40 Min
Polpo con patate alla salentina
1 Std. 10 Min
Polpo agli agrumi
1 Std.
Insalata di polpo con dressing al lime
1 Std.
Insalata di polpo e zucchine
1 Std.
Polpo arrosto con avocado, anguria e aceto al lampone (di Mirko Ronzoni)
1 Std. 10 Min
Polpo in guazzetto (per 2 persone)
50 Min
Polpo al vino rosso
1 Std.
Calamari su crema di piselli e pomodori
50 Min
Anelli di totano su crema di piselli
40 Min
Moscardini al limone
30 Min