Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 700 g di acqua
- 700 g di polpo fresco
- 1 scalogno
- 1 rametto di rosmarino fresco, gli aghi lavati ed asciugati
- 30 g di olio extravergine di oliva
- 250 g di ceci in scatola, sciacquati e sgocciolati
- ½ cucchiaino di sale
- 1 pizzico di pepe macinato
- Wartości odżywcze
- na 4 porzioni
- Kalorie
- 2489 kJ / 959 kcal
- Białko
- 91.3 g
- Węglowodany
- 55.2 g
- Tłuszcz
- 43 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Seppie e calamari in guazzetto di capperi e olive
40 min.
Anelli di totano in umido
30min
Burger di seppie
25 min.
Anelli di totano su crema di piselli
40 min.
Polpo con patate alla salentina
1h 10 min.
Polpo su farinata di ceci
5h
Gamberoni zafferano e arancia
30min
Calamaretti ai pistacchi
30min
Abbracci di polpo su crema di patate allo zafferano
45 min.
Polpo in guazzetto (per 2 persone)
50 min.
Moscardini al limone
30min
Crema di ceci con vongole
40 min.