Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Potatoes
- 2 baking potatoes, large
Cashew Cream
- 200 g cashew nuts, soaked overnight, then drained
- 125 g water
- 20 g freshly squeezed lemon juice
- ¼ tsp fine sea salt
- ¾ tsp ground black pepper
Guacamole
- 5 sprigs fresh coriander, leaves only
- 100 g onions, quartered
- 2 fresh jalapeño chillies, halved, deseeded
- 2 ripe avocados, quartered (approx. 250 g)
- 15 g freshly squeezed lemon juice
- 1 tsp fine sea salt
Bean Chilli
- 2 garlic cloves
- 20 g olive oil, plus extra for drizzling
- 150 g tinned chopped tomatoes
- 20 g tomato purée
- 240 g tinned black beans, rinsed, drained (1 x 400 g tin)
- 1 Tbsp cider vinegar
- 2 tsp smoked paprika
- ½ tsp fine sea salt
- ½ tsp ground black pepper
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2965 kJ / 712 kcal
- Białko
- 20 g
- Węglowodany
- 49 g
- Tłuszcz
- 45 g
Alternatywne przepisy
Chickpea and Tomato Rogan Josh
25 min
Vegan Mushroom and Spinach Lasagne
2h 15min
Broccoli Fritters with Radish Salad and Lemon Quinoa
1h
Mexican Black Bean Tacos with Sweetcorn Salsa and Avocado
30min
Lentil Moussaka
3h 30min
Jackfruit and Bean Chilli with Spicy Avocado Purée
30min
Vegan Paella with Smoked Tofu
25 min
Cashew, Mushroom and Chestnut Sausages with Root Veg Mash and Chilli Sauce
1h 30min
Bean Burgers with Pistou and Slaw
1h 30min
Indian-spiced Roast Butternut and Chickpea Curry
45min
Black Bean Quesadillas with Guacamole
25 min
Vegan Bean Burgers
1h 20 min