Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Potatoes
- 2 baking potatoes, large
Cashew Cream
- 200 g cashew nuts, soaked overnight, then drained
- 125 g water
- 20 g freshly squeezed lemon juice
- ¼ tsp fine sea salt
- ¾ tsp ground black pepper
Guacamole
- 5 sprigs fresh coriander, leaves only
- 100 g onions, quartered
- 2 fresh jalapeño chillies, halved, deseeded
- 2 ripe avocados, quartered (approx. 250 g)
- 15 g freshly squeezed lemon juice
- 1 tsp fine sea salt
Bean Chilli
- 2 garlic cloves
- 20 g olive oil, plus extra for drizzling
- 150 g tinned chopped tomatoes
- 20 g tomato purée
- 240 g tinned black beans, rinsed, drained (1 x 400 g tin)
- 1 Tbsp cider vinegar
- 2 tsp smoked paprika
- ½ tsp fine sea salt
- ½ tsp ground black pepper
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2965 kJ / 712 kcal
- Białko
- 20 g
- Węglowodany
- 49 g
- Tłuszcz
- 45 g
Alternatywne przepisy
Mexican Quinoa Stuffed Aubergine
1 godz.
Vegan Sun-dried Tomato and Artichoke Quiche
1 godz. 10 min
Jackfruit and Bean Chilli with Spicy Avocado Purée
30 min
Red Lentil, Kale and Rosemary Pasta
30 min
Black Bean Quesadillas with Guacamole
25 Min
Vegetable Stroganoff
30 min
Moroccan Chickpea and Halloumi Pie
1h 5min
BBQ Pulled Jackfruit Tacos with Avocado Crema and Slaw
40 min
Supreme Plant Poke Bowl
1 godz. 10 min
Chilli and Peanut Noodles with Tofu and Chilli Garlic Oil
30 min
Mexican Black Bean Tacos with Sweetcorn Salsa and Avocado
30 min
Vegan Paella with Smoked Tofu
25 Min