![Broad Bean Vegetarian Persian Patties (Kibbeh) Broad Bean Vegetarian Persian Patties (Kibbeh)](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/ad1b474a-0743-46c8-bfad-f93008283852/Derivates/4dd36880-03bf-45ce-93ca-9ea3b514f200.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Patties
- 150 g bulgar wheat
- 400 g water
- 1 tsp fine sea salt
- 400 g frozen broad beans
- ½ tsp ground black pepper
- 50 g pine nuts
- 1 heaped tsp sumac
- 30 g olive oil
Filling
- 60 g feta cheese
- 60 g cream cheese
- 10 g fresh mint leaves
- 1 pinch ground cayenne pepper
- 100 g sesame seeds
- oil, for frying
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1448 kJ / 346 kcal
- Białko
- 11 g
- Węglowodany
- 21 g
- Tłuszcz
- 23 g
- Błonnik
- 5 g
Alternatywne przepisy
Aubergine, Spinach & Lentil Curry
25min
Curried Rhubarb and Lentil Soup
1h 20min
Curried Cake with Coriander Chutney
1h 10min
Sliders with Walnut or Sweet Potato Patties
2h 45min
Broad Bean and Chickpea Falafels
50min
Black Bean and Sun-dried Tomato Dip
30min
Butternut Squash Masala Dosa
11 godz. 30 min
Potato Curry (Ala Hodi)
40min
Vegetable Stroganoff
30min
Puy Lentil Dip
45min
Aubergine Caviar (Moutabel)
55min
Iranian Vegetable Stew
1h 30min