Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1000 g water
- 350 g potatoes, peeled, cut in pieces (2 cm)
- 70 g onions, quartered
- 15 g vegetable oil, plus extra for frying
- 1 fresh green chilli, halved, deseeded
- 100 g cooked beetroot, quartered
- 1 tsp Kashmiri chilli powder
- 1 tsp garam masala
- 1 tsp fine sea salt
- 1 Tbsp plain flour, for dusting
- Wartości odżywcze
- na 1 piece
- Kalorie
- 234 kJ / 56 kcal
- Białko
- 1.25 g
- Węglowodany
- 8.69 g
- Tłuszcz
- 1.79 g
Alternatywne przepisy
Tarka Dal
9 Std. 5 Min
Palak Paneer
45min
Cauliflower Stuffed Parathas
45min
Sambhar
1h 5min
Aloo Gobi (Bombay Potatoes with Cauliflower)
50min
Nadan Mutta (Egg Curry)
50min
Chana Masala
45min
Baingan Bhurta (Aubergine Bhurta)
30min
Paneer Makhani
1h
Coconut Dhal
20min
Dhokla
30min
Dal Makhani
9 godz. 30 min