Urządzenia i Akcesoria
Aloo Beetroot Tikki
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz.
10 pieces
Składniki
-
water1000 g
-
potatoes peeled, cut in pieces (2 cm)350 g
-
onions quartered70 g
-
vegetable oil plus extra for frying15 g
-
fresh green chilli halved, deseeded1
-
cooked beetroot quartered100 g
-
Kashmiri chilli powder1 tsp
-
garam masala1 tsp
-
fine sea salt1 tsp
-
plain flour for dusting1 Tbsp
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 piece
Białko
1.25 g
Kalorie
234 kJ /
56 kcal
Tłuszcz
1.79 g
Węglowodany
8.69 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Dal Makhani
9 godz. 30 min
Chai masala
15 min
Cauliflower Stuffed Parathas
45 min
Chilli paneer
30 min
Aloo Gobi (Bombay Potatoes with Cauliflower)
50 min
Tarka Dal
9 godz. 5 min
Chapatis
1 godz. 30 min
Sambhar
1 godz. 5 min
Masala Kaddu (Pumpkin Curry)
40 min
Mango Kulfi
4 godz. 20 min
Vegetable Biryani
50 min
Chana Masala
45 min