Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 20 g unsalted butter, plus extra for greasing
- 120 g asparagus, woody ends removed
- 1 bunch fresh chives (approx. 5 g), cut in lengths (2 cm)
- 1 Tbsp lemon juice
- 30 g milk
- 8 medium eggs
- ½ tsp fine sea salt
- ¼ tsp ground black pepper
- 80 g smoked salmon, cut in thin strips
- 600 g water, for steaming
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 956 kJ / 229 kcal
- Białko
- 18.8 g
- Węglowodany
- 1.1 g
- Tłuszcz
- 16.6 g
Alternatywne przepisy
Seafood Risotto
40min
Prawn Saganaki
35min
Salmon with Spinach, Tomatoes and Lentils
40min
Tapenade Baked Chicken and Mashed Potatoes with Caramelised Onions
2h 15 min.
Sea Bass with Raisins and Pine Nuts
45min
Pasta with Prawns, Courgettes and Lemon
30min
Sea Bass with Lemon & Herb Couscous
35min
Veracruz Fish
30min
Orange Salmon with Broccoli Couscous
25min
Trout with Pesto, Tomatoes and Vegetables
45min
Smoked Salmon, Avocado and King Prawn Salad
20min
Sea Bass with Castelluccio Lentils - Spigola con lenticchie di Castelluccio
1h