Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Salmon Terrine
- 25 g fresh dill, thick end of stalks removed
- 500 g fresh salmon fillets, skinless, cut in pieces (5-6 cm)
- 2 smoked trout fillets, halved (approx. 120 g)
- 200 g cream cheese
- 100 g double cream
- 2 medium eggs
- 1 tsp fine sea salt
- ¼ tsp ground black pepper
- 100 g prawns, raw, peeled, deveined
- olive oil, for frying
Peppered Crème Fraîche
- 120 g sour cream
- 200 g crème fraîche
- 1 Tbsp pickled green peppercorns, rinsed
- ¼ tsp fine sea salt
- 1 tsp lemon juice
- 1 pinch ground black pepper
- Wartości odżywcze
- na 1 slice
- Kalorie
- 1307 kJ / 312 kcal
- Białko
- 14.4 g
- Węglowodany
- 1.7 g
- Tłuszcz
- 27.5 g
Alternatywne przepisy
Marinated White Fish Fillets with Chermoula Sauce and Couscous Salad
1 godz. 20 min
Layered Salmon and Avocado Terrine
3u. 35min
Steamed Plaice with Tomato Sauce
30min
Salmon with Mango Sauce, Flat Green Beans and Carrots
1h
Smoked Haddock and Spinach Tart
2h 30min
Spinach and Butternut Squash Roulade
2h
Coulibiac
2h 15min
Stuffed Tomatoes with Rice and Cashew & Basil Sauce
1h 30 min
Twice-Baked Watercress, Goat's Cheese and Hazelnut Soufflé
1h 10min
Haddock, Leek and Stilton Pies
1h 30 min
Duck Breasts with Orange Ginger Sauce, Mashed Potatoes and Green Beans
1h 10min
Smoked Salmon and Leek Quiche
1 godz. 20 min