Urządzenia i Akcesoria
Shallot Tarte Tatin
Przygotowanie 40 min
Czas całkowity 2 godz.
4 slices
Składniki
Puff Pastry
-
unsalted butter diced (1-2 cm) then frozen for 30 minutes100 g
-
plain flour plus extra for dusting100 g
-
water ice cold40 g
-
fine sea salt¼ tsp
Tarte Tatin
-
round shallots unpeeled680 g
-
water boiling, for soaking
-
unsalted butter2 Tbsp
-
olive oil1 Tbsp
-
balsamic vinegar2 Tbsp
-
honey2 Tbsp
-
fine sea salt½ tsp
-
fresh thyme leaves plus extra for garnishing2 sprigs
-
ground black pepper2 pinches
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 slice
Sód
380 mg
Białko
5 g
Kalorie
1842 kJ /
443 kcal
Tłuszcz
31 g
Tłuszcz nasycony
18 g
Węglowodany
33 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Lemon Tart
4h 30min
Celeriac, Roasted Hazelnut and Truffle Soup
40min
Salted Caramel Chocolate Tartlets
4h
Raspberry Tartlets
1h 15min
Watercress Soup
25min
Beetroot Rosti with Smoked Salmon and Herb Crème Fraîche
25min
Duck and Pork Terrine
52h
Fennel and Caraway Rye Crackers with Houmous
1h 30min
Savoury Stilton Cheesecake
11h 40min
Crab, Saffron and Parmesan Tartlets
1h 20min
Get Ahead Turkey Gravy
1h 45min
Aubergine Parmigiana - Parmigiana di melanzane
1h