Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Puff Pastry
- 100 g plain flour, plus extra for dusting
- 100 g unsalted butter, diced (1-2 cm) then frozen for 30 minutes
- 40 g water, ice cold
- ¼ tsp fine sea salt
Tarte Tatin
- 680 g round shallots, unpeeled
- water, boiling, for soaking
- 2 Tbsp unsalted butter
- 1 Tbsp olive oil
- 2 Tbsp honey
- 2 Tbsp balsamic vinegar
- 2 sprigs fresh thyme, leaves only, plus extra for garnishing
- ½ tsp fine sea salt
- 2 pinches ground black pepper
- Wartości odżywcze
- na 1 slice
- Kalorie
- 1842 kJ / 443 kcal
- Białko
- 5 g
- Węglowodany
- 33 g
- Tłuszcz
- 31 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Mustard-dill sauce
2 godz. 15 min
Fresh Pasta Dough
1h
Limoncello Tarts
3 Std. 15 Min
Mango Chutney
1h 20min
Baguettes
3h 45min
Quiche Lorraine
45min
Parsnip Blinis with Stilton, Walnuts and Honey
2 Std. 20 Min
Cocoa mocha almonds
50 Min
Tarte au Citron Reconstructed
50 Min
Egg Liqueur Crème Brûlée
1 Std. 15 Min
Twice-Baked Watercress, Goat's Cheese and Hazelnut Soufflé
1 Std. 10 Min
Butternut Squash, Sage and Hazelnut Tart
1 Std. 10 Min