Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g fresh baby spinach
- 2 garlic cloves
- 100 g onions, quartered
- 20 g olive oil
- 2 tsp ground cumin
- 1 tsp ground coriander
-
1
vegetable stock cube (for 0.5 l), crumbled
lub 1 heaped tsp vegetable stock paste, homemade - 300 g new potatoes, diced (1 cm)
- 1000 g water
- 240 g tinned chickpeas, rinsed, drained (1 x 400 g tin)
- 2 Tbsp tahini
- 1 ½ tsp fine sea salt
- ½ tsp ground black pepper
- ½ lemon, freshly squeezed juice only (approx. 20 g)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 731 kJ / 175 kcal
- Białko
- 7 g
- Węglowodany
- 15 g
- Tłuszcz
- 9 g
Alternatywne przepisy
Red Lentil Soup
40min
Tomato, Lentil and Thyme Soup
40min
Spinach, Lemon and Lentil Soup
50 min
Creamy Vegan Broccoli and Cheese Soup
1 Std. 15 Min
Iranian Vegetable Stew
1 godz. 30 min
Moroccan Bean Soup
45min
Chickpea soup with spinach
40min
Sweet Potato and Courgette Soup
25min
Garlic and White Bean Stew
50 min
Spinach and Parmesan Soup
45min
Chickpea, Squash and Kale Stew
45min
Quinoa Broth
35 Min