Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g fresh baby spinach
- 2 garlic cloves
- 100 g onions, quartered
- 20 g olive oil
- 2 tsp ground cumin
- 1 tsp ground coriander
-
1
vegetable stock cube (for 0.5 l), crumbled
lub 1 heaped tsp vegetable stock paste, homemade - 300 g new potatoes, diced (1 cm)
- 1000 g water
- 240 g tinned chickpeas, rinsed, drained (1 x 400 g tin)
- 2 Tbsp tahini
- 1 ½ tsp fine sea salt
- ½ tsp ground black pepper
- ½ lemon, freshly squeezed juice only (approx. 20 g)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 731 kJ / 175 kcal
- Białko
- 7 g
- Węglowodany
- 15 g
- Tłuszcz
- 9 g
Alternatywne przepisy
Garlic and White Bean Stew
50min
Red Lentil Soup
40min
Mushroom and Cannellini Bean Soup
35min
Chickpea soup with spinach
40min
Iranian Vegetable Stew
1h 30min
Cabbage soup
50min
Spinach and Potato Soup with Savoury Egg Custard
45 min
Quinoa Broth
35min
Warm Salad with Lentils, Cauliflower and Beans
30 min
Marinaded Tofu with a Tomato and Aubergine Sauce
50min
Sweet Potato and Courgette Soup
25min
Spinach, Lemon and Lentil Soup
50min