Urządzenia i Akcesoria
Lentil Moussaka
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 2 godz. 20 min
6 portions
Składniki
-
red split lentils200 g
-
water500 g
-
Parmesan cheese cut in pieces (2 cm)120 g
-
aubergines400 g
-
olive oil50 g
-
onions quartered200 g
-
garlic cloves3
-
pepper green or red, cut in pieces (approx. 150 g)1
-
tinned chopped tomatoes400 g
-
red wine120 g
-
dried oregano1 Tbsp
-
ground ginger1 tsp
-
fine sea salt to taste1 - 2 tsp
-
ground black pepper½ tsp
-
unsalted butter diced, plus extra for greasing40 g
-
milk500 g
-
plain flour40 g
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 portion
Białko
21 g
Kalorie
1917 kJ /
458 kcal
Tłuszcz
25 g
Błonnik
7.3 g
Węglowodany
33 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Polenta with Ratatouille
1 godz. 20 min
Chickpea, Squash and Kale Stew
45 min
Vegetable Stroganoff
30 min
Mushroom Stroganoff
30 min
Baked Eggs in Tomato and Lentils with Goat’s Cheese Sauce
45 min
Lentil Moussaka
3 godz. 30 min
Nut Balls with Tomato Sauce
50 min
Aubergine, Courgette and Red Lentil Gratin
1 godz. 10 min
Roasted Cauliflower and Hazelnut Orecchiette - Orecchiette con cavolfiore arrosto e nocciola
40 min
Aubergine, Spinach & Lentil Curry
25 min
Aubergine Parmigiana - Parmigiana di melanzane
1 godz.
Mexican Quinoa Stuffed Aubergine
1 godz.