Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g red split lentils
- 500 g water
- 120 g Parmesan cheese, cut in pieces (2 cm)
- 400 g aubergines
- 50 g olive oil
- 200 g onions, quartered
- 3 garlic cloves
- 1 pepper, green or red, cut in pieces (approx. 150 g)
- 400 g tinned chopped tomatoes
- 120 g red wine
- 1 Tbsp dried oregano
- 1 tsp ground ginger
- 1 - 2 tsp fine sea salt, to taste
- ½ tsp ground black pepper
- 40 g unsalted butter, diced, plus extra for greasing
- 500 g milk
- 40 g plain flour
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1917 kJ / 458 kcal
- Białko
- 21 g
- Węglowodany
- 33 g
- Tłuszcz
- 25 g
- Błonnik
- 7.3 g
Alternatywne przepisy
Vegan Paella with Smoked Tofu
25 Min
Cape Malay Vegetable Curry
35 min
Aubergine, Spinach & Lentil Curry
25 Min
Iranian Vegetable Stew
1h 30 min
Bean Burgers with Pistou and Slaw
1h 30 min
Chickpea Stew with Vegetables
50 min
Seitan Roulade with Cranberry Stuffing and Vegan Gravy
1 Std. 5 Min
Lentil Moussaka
3h 30min
Lentil moussaka
2h 20 min
Root Vegetable Gratin
1h
Veggie Wellington
2h
Aubergine, Courgette and Red Lentil Gratin
1h 10 min