Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Soup
- 1 onion, halved
- 1 garlic clove
- 1 red pepper, deseeded and cut in pieces
- ½ tsp smoked paprika
- 30 g olive oil
- 1 carrot, cut in pieces
- 2 celery stalks, cut in pieces
- 100 g pumpkin, cut in cubes (2-3 cm)
- 150 g French green lentils, soaked overnight and drained
- 1 dried bay leaf
- 600 g water
- 2 Tbsp vegetable stock paste (see Tips)
- 250 g chorizo, sliced (1 cm)
Pancetta Croutons
- 4 slices bread (example sourdough), each slice cut into 3 strips
- 12 slices pancetta
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1384 kJ / 329 kcal
- Białko
- 21 g
- Węglowodany
- 22 g
- Tłuszcz
- 16 g
- Błonnik
- 6.9 g
Alternatywne przepisy
Danish Split Pea Soup
1h
Chickpea soup with spinach
40min
Chickpea, Squash and Kale Stew
45 分钟
Salmon and Asparagus Rice Salad
40min
Tuscan Bean Soup
50min
Double Pea and Chorizo Soup
45 分钟
Chickpea soup with spinach
40min
Chorizo, Potato and Cabbage Soup
35min
Puy Lentil and Sausage Casserole
45 分钟
Tomato, Lentil and Thyme Soup
40min
Lentil and Pancetta Stew
1h
Lentil and Bacon Soup
8 godz. 55 min