Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Soup
- 1 onion, halved
- 1 garlic clove
- 1 red pepper, deseeded and cut in pieces
- ½ tsp smoked paprika
- 30 g olive oil
- 1 carrot, cut in pieces
- 2 celery stalks, cut in pieces
- 100 g pumpkin, cut in cubes (2-3 cm)
- 150 g French green lentils, soaked overnight and drained
- 1 dried bay leaf
- 600 g water
- 2 Tbsp vegetable stock paste (see Tips)
- 250 g chorizo, sliced (1 cm)
Pancetta Croutons
- 4 slices bread (example sourdough), each slice cut into 3 strips
- 12 slices pancetta
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1384 kJ / 329 kcal
- Białko
- 21 g
- Węglowodany
- 22 g
- Tłuszcz
- 16 g
- Błonnik
- 6.9 g
Alternatywne przepisy
Lentil and Bacon Soup
8h 55min
Lentil and Pancetta Stew
1h
Italian Bean Soup - Pasta e fagioli
40 min
Lentil, Red Pepper and Harissa Soup
45 min
Lentil and Chorizo Stew
4h
Socca with Tuna, Olives and Capers
1h 5 min
Bolivian Rice Pilaf
45 min
Lentil Soup with Bulgur Dumplings
1 Std. 40 Min
Tuscan Bean Soup
50 min
Spinach and Potato Soup with Savoury Egg Custard
45 min
Puy Lentil and Sausage Casserole
45 min
Spinach and Parmesan Soup
45 min