Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 30 g vegetarian hard cheese, cut in pieces (3 cm)
- 8 sprigs fresh mixed herbs (e.g. rosemary, sage, thyme), leaves only, plus extra roughly chopped for garnishing
- 1500 g water
- 150 g quinoa, rinsed and drained
- 2 garlic cloves
- 1 onion (approx. 150 g), quartered
- 20 g sun-dried tomatoes, drained
- 1 Tbsp olive oil
- 15 pitted black olives, sliced
- 1 Tbsp pickled capers, drained
- 40 g toasted pine nuts
- ¼ tsp fine sea salt, or to taste
- ¼ tsp ground black pepper, or to taste
- 6 mixed peppers (small-medium), tops removed and deseeded
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1033 kJ / 246 kcal
- Białko
- 8.3 g
- Węglowodany
- 21.6 g
- Tłuszcz
- 13 g
- Błonnik
- 5.2 g
Alternatywne przepisy
Lentil Moussaka
3 Std. 30 Min
Baked Eggs in Tomato and Lentils with Goat’s Cheese Sauce
45 min
Steamed Sea Bass with Watercress Orange Couscous
35 Min
Mushroom Stroganoff
30min
Broccoli and Oat Crumble with Vegan Cheese
1 Std.
Chickpea, Squash and Kale Stew
45 min
Stuffed Butternut Squash with Feta
1h 50min
Warm Salad with Lentils, Cauliflower and Beans
30min
Aubergine, Courgette and Red Lentil Gratin
1 Std. 10 Min
Aubergine, Spinach & Lentil Curry
25min
Pearl Barley and White Bean Stew
1 Std.
Mexican Quinoa Stuffed Aubergine
1 Std.