Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g vegetarian hard cheese, cut in pieces (2 cm)
- 50 g olive oil
- 140 g onions, quartered
- 2 garlic cloves
- 200 g tinned chopped tomatoes
- 100 g red peppers, thinly sliced then cut in pieces (3 cm)
- 70 g celery stalk, thinly sliced
-
1
tsp vegetable stock paste
lub 1 vegetable stock cube (for 0.5 l) - 900 g water
-
350
g fresh edamame beans
lub 350 g frozen edamame beans, defrosted - 70 g dried pasta (e.g. amori or macaroni)
- 1 tsp fine sea salt
- 1 pinch ground black pepper
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 732 kJ / 175 kcal
- Białko
- 8 g
- Węglowodany
- 12 g
- Tłuszcz
- 10 g
Alternatywne przepisy
Aubergine, Spinach & Lentil Curry
25 min
Iranian Vegetable Stew
1 Std. 30 Min
Amaranth and Chickpea Patties
1 Std. 30 Min
Watercress and Oat Soup
35min
Spring Greens Soup with Beans
35min
Grain Bread with Cashew Butter
55min
Pearl Barley Risotto with Asparagus
1h 5min
Persian Frittata (Kuku Sabzi)
50min
Garlic and White Bean Stew
50min
Steamed Tofu
30min
Mixed Grain Pilaf with Beetroot
30min
Quinoa Broth
35min