Urządzenia i Akcesoria
Tandoori chicken
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 45 min
6 portions
Składniki
Tandoori paste
-
coriander seeds1 tbsp
-
cumin seeds1 ½ tbsp
-
cardamom pod (black)6
-
whole cloves10
-
Kashmiri chilli powder2 tbsp
-
ground turmeric1 tbsp
-
ground cinnamon2 tbsp
-
salt1 tbsp
-
brown sugar60 g
-
tomato paste120 g
-
garlic paste (see Tips)120 g
-
ginger paste (see Tips)80 g
-
olive oil plus extra for preserving200 g
Tandoori chicken
-
water for soaking
-
oil for greasing
-
chicken thigh fillet cut into pieces (3 cm)800 g
-
lemon juice only½
-
salt1 tsp
-
ground black pepper1 pinch
-
natural yoghurt200 g
-
ghee (see Tips)30 g
-
fresh mint leaves for garnishing
-
lemon wedges, to serve
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 portions
Sód
688.3 mg
Białko
26.9 g
Kalorie
1515.7 kJ /
360.8 kcal
Tłuszcz
23.4 g
Błonnik
2.4 g
Tłuszcz nasycony
7.7 g
Węglowodany
10.1 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Chicken tikka masala
1h 10min
Chicken 65 and green chutney
1h 5min
Thai red curry paste
15min
Garam masala
10min
Peri peri spice mix
5min
Tandoori paste
5min
Murgh makhani (Butter chicken)
1h 15min
Ginger paste
15min
Garlic paste
20min
Tandoori chicken
1h 35min
Chicken tikka masala with saffron rice
4h 40min
Pilau rice
30min