Tandoori paste

Tandoori paste

5.0 697 ocen
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 5 min
620 g

Składniki

  • coriander seeds
    1 tbsp
  • cumin seeds
    1 ½ tbsp
  • black cardamom pods
    6
  • whole cloves
    10
  • Kashmiri chilli powder
    2 tbsp
  • ground turmeric
    1 tbsp
  • ground cinnamon
    2 tbsp
  • salt
    1 tbsp
  • brown sugar
    60 g
  • tomato paste
    120 g
  • garlic paste (see Tips)
    120 g
  • ginger paste (see Tips)
    80 g
  • olive oil plus extra for preserving
    200 g

Wartości odżywcze na 620 g

Kalorie 2885 kcal / 12118 kJ
Białko 19.28 g
Tłuszcz 249.97 g
Węglowodany 129.44 g
Błonnik 52.08 g
Tłuszcz nasycony 38.5 g
Sód 5053.5 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...