Tandoori paste

5.0 729 ocen
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 5 min
620 g

Składniki

  • coriander seeds
    1 tbsp
  • cumin seeds
    1 ½ tbsp
  • black cardamom pods
    6
  • whole cloves
    10
  • Kashmiri chilli powder
    2 tbsp
  • ground turmeric
    1 tbsp
  • ground cinnamon
    2 tbsp
  • sea salt
    1 tbsp
  • brown sugar
    60 g
  • tomato paste
    120 g
  • garlic cloves or garlic paste (see Tips)
    120 g
  • piece fresh ginger cut into 2 - 3 cm pieces or ginger paste (see Tips)
    80 g
  • extra virgin olive oil plus extra to preserve
    200 g

Wartości odżywcze na 620 g

Sód 5053.5 mg
Białko 19.28 g
Kalorie 12118 kJ / 2885 kcal
Tłuszcz 249.97 g
Błonnik 52.08 g
Tłuszcz nasycony 38.5 g
Węglowodany 129.44 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...