Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 - 2 brown onions (approx. 180 g), cut into quarters
- 1 bunch fresh coriander, leaves, stalks and roots (approx. 20 g), cut into thirds, plus extra to serve (see Tips)
- 30 g vegetable oil
- 1 tsp black mustard seeds
- 5 cardamom pods (green), crushed
- 1 cinnamon quill
- 2 dried bay leaves
- 800 g boneless lamb shoulder, cut into cubes (4 cm) (see Tips)
- 2 tbsp tomato paste
- ½ tsp Kashmiri chilli powder
- ¼ tsp ground turmeric
- 1 ½ tsp garam masala (see Tips)
- ¾ tsp salt
- ½ tsp ground black pepper
- 10 g garlic paste (see Tips)
- 20 g ginger paste (see Tips)
- natural yoghurt, to serve
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2849.8 kJ / 678.5 kcal
- Białko
- 35.1 g
- Węglowodany
- 6.3 g
- Tłuszcz
- 57.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 21 g
- Błonnik
- 3.7 g
- Sód
- 677.8 mg
Alternatywne przepisy
Chicken in yoghurt
30min
Beef madras
1小时 30 分钟
Kuruma iraichchi with coconut roti
1h 40min
Lamb korma
4h
Sri Lankan red beef curry
1h 40min
Pork vindaloo
2sa 20 dk
Chicken tikka masala
1 Std. 10 Min
Lamb saag
1小时 30 分钟
Chicken 65 and green chutney
1 Std. 5 Min
Chicken korma
45 Min
Murgh makhani (Butter chicken)
1小时 15 分钟
Rogan josh
1 Std. 35 Min