Bhuna gosht

Bhuna gosht

4.2 70 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 20 min
4 portions

Składniki

  • brown onions (approx. 180 g), cut into quarters
    1 - 2
  • fresh coriander leaves, stalks and roots (approx. 20 g), cut into thirds, plus extra to serve (see Tips)
    1 bunch
  • vegetable oil
    30 g
  • black mustard seeds
    1 tsp
  • cardamom pods (green), crushed
    5
  • cinnamon quill
    1
  • dried bay leaves
    2
  • boneless lamb shoulder cut into cubes (4 cm) (see Tips)
    800 g
  • tomato paste
    2 tbsp
  • Kashmiri chilli powder
    ½ tsp
  • ground turmeric
    ¼ tsp
  • garam masala (see Tips)
    1 ½ tsp
  • salt
    ¾ tsp
  • ground black pepper
    ½ tsp
  • garlic paste (see Tips)
    10 g
  • ginger paste (see Tips)
    20 g
  • natural yoghurt to serve

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 678.5 kcal / 2849.8 kJ
Białko 35.1 g
Tłuszcz 57.6 g
Węglowodany 6.3 g
Błonnik 3.7 g
Tłuszcz nasycony 21 g
Sód 677.8 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...