Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Marinade
- 2 tsp ground coriander
- 2 tsp Kashmiri chilli powder
- 1 tsp ground cumin
- 1 tsp ground turmeric
- 40 g cornflour (see Tips)
- 1 tsp ground black pepper
- 1 tsp salt
- 2 tsp ginger paste (see Tips)
- 1 tsp garlic paste (see Tips)
- 2 eggs
- 2 limes, juice only (approx. 40 g)
- 700 g skinless chicken thigh fillets, cut into pieces (3 cm) (see Tips)
Green chutney
- 20 g pistachios
- 20 g fresh mint leaves (approx. ½ bunch) (see Tips)
- 60 g fresh coriander, stalks and leaves only
- 4 fresh long green chillies, trimmed, cut into halves and deseeded, if preferred
- 1 lemon, juice only (approx. 40 g)
- 1 tsp ginger paste (see Tips)
- 2 - 3 tsp water
- ½ tsp salt
Assembly
- 800 g vegetable oil, for frying
- 20 fresh curry leaves
- Wartości odżywcze
- na 1 portions
- Kalorie
- 2298.5 kJ / 547.2 kcal
- Białko
- 26 g
- Węglowodany
- 9.5 g
- Tłuszcz
- 44.9 g
- Tłuszcz nasycony
- 6.2 g
- Błonnik
- 4.5 g
- Sód
- 730.2 mg
Alternatywne przepisy
Beef madras
1小时 30 分钟
Tandoori chicken
45 Min
Pork vindaloo
2sa 20 dk
Tamarind paste
45 Min
Chicken tikka masala
1 Std. 10 Min
Achari paneer murgh
1 Std. 5 Min
Lamb dhansak
25u. 45min
Chilli paneer
30min
Bhuna gosht
1小时 20 分钟
Chicken korma
45 Min
Murgh makhani (Butter chicken)
1小时 15 分钟
Rogan josh
1 Std. 35 Min