Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Marinade
- 2 tsp ground coriander
- 2 tsp Kashmiri chilli powder
- 1 tsp ground cumin
- 1 tsp ground turmeric
- 40 g cornflour (see Tips)
- 1 tsp ground black pepper
- 1 tsp salt
- 2 tsp ginger paste (see Tips)
- 1 tsp garlic paste (see Tips)
- 2 eggs
- 2 limes, juice only (approx. 40 g)
- 700 g skinless chicken thigh fillets, cut into pieces (3 cm) (see Tips)
Green chutney
- 20 g pistachios
- 20 g fresh mint leaves (approx. ½ bunch) (see Tips)
- 60 g fresh coriander, stalks and leaves only
- 4 fresh long green chillies, trimmed, cut into halves and deseeded, if preferred
- 1 lemon, juice only (approx. 40 g)
- 1 tsp ginger paste (see Tips)
- 2 - 3 tsp water
- ½ tsp salt
Assembly
- 800 g vegetable oil, for frying
- 20 fresh curry leaves
- Wartości odżywcze
- na 1 portions
- Kalorie
- 2298.5 kJ / 547.2 kcal
- Białko
- 26 g
- Węglowodany
- 9.5 g
- Tłuszcz
- 44.9 g
- Tłuszcz nasycony
- 6.2 g
- Błonnik
- 4.5 g
- Sód
- 730.2 mg
Alternatywne przepisy
Chicken tikka masala
1 Std. 10 Min
Ayam golek (coconut roasted spiced chicken)
3h 20min
Tandoori chicken
45min
Beef madras
1h 30min
Chicken in yoghurt
30min
Avial (vegetables in yoghurt)
30min
Curried chicken rasam
50min
Biryani
1h 25min
Chicken korma
45min
Gobi masala
30min
Bhuna gosht
1h 20min
Murgh makhani (Butter chicken)
1 Std. 15 Min