Urządzenia i Akcesoria
Murgh makhani (Butter chicken)
Przygotowanie 40 min
Czas całkowity 1 godz. 15 min
6 portions
Składniki
Chicken
-
chicken thigh fillet each thigh cut into 8 pieces800 g
-
lemon juice30 g
-
salt¼ tsp
-
natural yoghurt150 g
-
tandoori paste (see Tips)120 g
-
oil for greasing
Butter sauce
-
cumin seeds2 tsp
-
coriander seeds2 tsp
-
cinnamon quill2 cm
-
black cardamom pod1
-
fenugreek seeds1 tsp
-
ghee (see Tips)45 g
-
brown onions (approx. 180 g), cut into halves1 - 2
-
ginger paste (see Tips)20 g
-
garlic paste (see Tips)10 g
-
salt1 tsp
-
fresh long green chillies trimmed and cut into halves (optional)2
-
fresh coriander leaves, stalks and roots, cut into thirds, plus extra leaves for garnishing (see Tips)20 sprigs
-
canned whole tomatoes400 g
-
water70 g
-
cashews plus extra for garnishing70 g
-
unsalted butter40 g
-
garam masala (see Tips)1 tsp
-
pouring (whipping) cream100 g
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 portion
Sód
580.8 mg
Białko
30.9 g
Kalorie
2545.7 kJ /
606 kcal
Tłuszcz
47 g
Błonnik
6.4 g
Tłuszcz nasycony
17.2 g
Węglowodany
14 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Tandoori chicken
45 min
Lamb saag
1 godz. 30 min
Lamb korma
4 godz.
Tandoori paste
5 min
Garlic and coriander naan
1 godz. 30 min
Ginger paste
15 min
Garlic paste
20 min
Chicken korma
45 min
Chicken tikka masala
1 godz. 10 min
Rogan josh
1 godz. 35 min
Creamy coconut chicken curry
30 min
Bhuna gosht
1 godz. 20 min