Beef madras

Beef madras

4.4 45 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
4 portions

Składniki

  • boiling water
    100 g
  • fresh coconut flesh grated (see Tips)
    100 g
  • ginger paste (see Tips)
    2 tsp
  • tamarind paste (see Tips)
    30 g
  • canned tomatoes
    200 g
  • brown onion cut into quarters
    200 g
  • fresh long red chilli trimmed, 1 cut into thin slices, for garnishing
    2
  • ghee (see Tips)
    1 tbsp
  • fresh curry leaves
    10
  • garlic paste (see Tips)
    1 tsp
  • ground turmeric
    ½ tsp
  • Kashmiri chilli powder
    1 tsp
  • Madras powder (see Tips)
    2 tbsp
  • beef chuck steak cut into cubes (2 cm)
    750 - 800 g
  • salt
    1 tsp

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portions

Sód 1248.2 mg
Białko 47.6 g
Kalorie 1887.3 kJ / 449.3 kcal
Tłuszcz 22.6 g
Błonnik 5.8 g
Tłuszcz nasycony 9.8 g
Węglowodany 12.8 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...