Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g boiling water
- 100 g fresh coconut flesh, grated (see Tips)
- 2 tsp ginger paste (see Tips)
- 30 g tamarind paste (see Tips)
- 200 g canned tomatoes
- 200 g brown onion, cut into quarters
- 2 fresh long red chilli, trimmed, 1 cut into thin slices, for garnishing
- 1 tbsp ghee (see Tips)
- 10 fresh curry leaves
- 1 tsp garlic paste (see Tips)
- ½ tsp ground turmeric
- 1 tsp Kashmiri chilli powder
- 2 tbsp Madras powder (see Tips)
- 750 - 800 g beef chuck steak, cut into cubes (2 cm)
- 1 tsp salt
- Wartości odżywcze
- na 1 portions
- Kalorie
- 1887.3 kJ / 449.3 kcal
- Białko
- 47.6 g
- Węglowodany
- 12.8 g
- Tłuszcz
- 22.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 9.8 g
- Błonnik
- 5.8 g
- Sód
- 1248.2 mg
Alternatywne przepisy
Chicken tikka masala
1h 10min
Lamb saag
1h 30min
Lamb korma
4h
Sri Lankan red beef curry
1h 40min
Madras curry powder
15min
Coconut lamb curry
2h
Pork vindaloo
2h 20min
Rogan josh
1h 35 min
Chicken korma
45min
Bhuna gosht
1h 20 min
Kuruma iraichchi with coconut roti
1h 40min
Murgh makhani (Butter chicken)
1h 15 min