Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g boiling water
- 100 g fresh coconut flesh, grated (see Tips)
- 2 tsp ginger paste (see Tips)
- 30 g tamarind paste (see Tips)
- 200 g canned tomatoes
- 200 g brown onion, cut into quarters
- 2 fresh long red chilli, trimmed, 1 cut into thin slices, for garnishing
- 1 tbsp ghee (see Tips)
- 10 fresh curry leaves
- 1 tsp garlic paste (see Tips)
- ½ tsp ground turmeric
- 1 tsp Kashmiri chilli powder
- 2 tbsp Madras powder (see Tips)
- 750 - 800 g beef chuck steak, cut into cubes (2 cm)
- 1 tsp salt
- Wartości odżywcze
- na 1 portions
- Kalorie
- 1887.3 kJ / 449.3 kcal
- Białko
- 47.6 g
- Węglowodany
- 12.8 g
- Tłuszcz
- 22.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 9.8 g
- Błonnik
- 5.8 g
- Sód
- 1248.2 mg
Alternatywne przepisy
Chicken tikka masala
1 godz. 10 min
Coconut lamb curry
2 Std.
Murgh makhani (Butter chicken)
1h 15min
Pork vindaloo
2h 20min
Lamb korma
4h
Sri Lankan red beef curry
1h 40min
Madras curry powder
15 Min
Lamb dhansak
25 godz. 45 min
Kuruma iraichchi with coconut roti
1h 40min
Rogan josh
1 godz. 35 min
Chicken korma
45 Min
Bhuna gosht
1 Std. 20 Min